objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Torek, 7. februar 2012 ob 07:07

Ljubljanskim kulturnikom se bo čisto zmešalo. Janez Ujčič državni sekretar!
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Zadnji dnevi pred slovenskim kulturnim praznikom. Med tako imenovanimi "protesti" kulturnikov, ki tipično po slovensko, prejkone čitalniško protestirajo zoper ukinitev ministrstva za kulturo kot samostojnega vladnega resorja, je vzniknilo intrigantno ime morebitnega (ali celo zelo verjetnega) državnega sekretarja za kulturo, znotraj ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, ki ga bo sicer vodil (nekoč že) minister, profesor, bloger in twitteraš Žiga Turk. Gre za Janeza Ujčiča, podžupana občine Maribor, člana vladne stranke DeSUS, ki Ujčiča tudi promovira in trži za državnega sekretarja.
Morebitna kandidatura Janeza Ujčiča za "prvega uradnika" slovenske kulture že spravlja ob živce prototipe ljubljanske kulture, češ, toti Ujčič s kulturo nima prav nobene zveze. Zmešati se utegne čisto vsem, desnim razumnikom a'la Niko Grafenauer na Novi reviji in onim drugim na levi (od Metelkove in Zdenke Badovinac pa tja do tistih treh umetnikov, ki se pišejo Janez Janša), za katere ministrstvo za kulturo pomeni izključno nepresušeni državni finančni namakalni sistem. Po drugi strani je Ujčič dolgoletni prekaljeni kader/maček RTV Slovenija in poznavalec medijske scene, hkrati pa solastnik mariborske lokalne televizije RTS, ki je zaradi finančnih težav skoraj tik pred stečajem. Čeprav je Ujčič doslej praviloma in spretno pobiral največje zneske na medijskih razpisih ministrstva za kulturo. Nenazadnje, nekdanji plejboj Janez Ujčič prihaja iz Maribora, aktualne evropske prestolnice kulture, njegova spremljevalka Mirjana Koren pa je direktorica mariborskega pokrajinskega muzeja.
Ker bo stranka DeSUS novi Janševi vladi podarila dokaj unikatnega ministra za zunanje zadeve Karla Erjavca, zakaj ne bi upokojenci prispevali še državnega sekretarja za kulturo - znanega Mariborčana Janeza Ujčiča.
 
P.S: Ko sem rojaka in prijatelja Janeza Ujčiča "Ujkota", ki ga Ljubljančanom tudi prijazno priporočam, včeraj hotel vprašati, ali bo res postal državni sekretar za kulturo, mi je po SMS nedvoumno sporočil, da je pravkar na "proslavi ob kulturnem prazniku." Kakorkoli, že čujem, Franc Kangler, Tadej Toš, Vladimir Rukavina, Mitja Čander, Marko Pigac, Dragica Petrovič, Jerneja Jager in preostali mariborski razumniki so stoposto Za!

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
žiga turk Janeza Ujčiča niko grafenauer Zdenke Badovinac Janez Janša Mirjana Koren Karla Erjavca Franc Kangler tadej toš Vladimir Rukavina Mitja Čander Marko Pigac Dragica Petrovič Jerneja Jager

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ljubljanskim kulturnikom se bo čisto zmešalo. Janez Ujčič državni sekretar!