objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 13. februar 2012 ob 07:38

Superminister je že zložil svojo kadrovsko ekipo, manjka le še športnik
Žiga Turk je določil dva državna sekretarja in eno sekretarko, Turkovo športno politiko pa bo vodil direktor direktorata za šport
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Žiga Turk, minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, ki je bil prejšnji torek tarča hudih verbalnih napadov v pasaži ljubljanskega Maximarketa, kjer so protestniki Koordinacijskega odbora za kulturo protestirali zoper ukinitev ministrstva za kulturo kot samostojnega resorja, je po naših informacijah že zložil skupaj svojo kadrovsko ekipo. Državni sekretar za kulturo bo, kot smo že poročali, Aleksander Zorn, nekdanji poslanec SDS, esejist, literarni zgodovinar in bivši urednik Mladinske knjige. Državni sekretar za znanost in visoko šolstvo bo Borut Rončević, izredni profesor na Fakulteti za uporabne družbene študije v Novi Gorici in bivši direktor Univerzitetnega in raziskovalnega središča v Novem mestu. Državna sekretarka za šolstvo pa bo Mojca Škrinjar, nekdanja direktorico direktorata za vrtce in osnovne šole na ministrstvu za šolstvo in šport, ko ga je vodil Milan Zver. Škrinjarjevo so mediji sicer omenjali kot kandidatko za ministrico resorja, ki pa ga je dobil Žiga Turk.
Tako imenovani "superminister" Žiga Turk zdaj išče samo še direktorja direktorata za šport, ki naj bi ga Janševa vlada imenovala še ta teden.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
žiga turk Aleksander Zorn Borut Rončević Mojca Škrinjar Milan Zver Janševa

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Superminister je že zložil svojo kadrovsko ekipo, manjka le še športnik