objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Četrtek, 23. februar 2012 ob 06:31

To pa so cifre. Galuniču skoraj 33, Miši Molk pa 10 tisoč evrov na oddajo!
Kljub temu bosta morala oba oddaje voditi brezplačno, saj sta na RTV Slovenija itak redno zaposlena
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Nekdanji kralj nedeljskih televizijskih večerov Mario Galunič se marca vrača na male ekrane. Vodil bo licenčni kviz Moja Slovenija z "domovinsko" obarvano vsebino, Galuničeva nova oddaja pa naj bi bila odgovor TV Slovenija na prihajajoči resničnostni šov X Factor na Pop TV.
Pri Galuniču se je sprva zapletalo zaradi vodenja oddaje. Mario Galunič, ki je na RTV Slovenija redno zaposlen kot "urednik uredništva", je hotel za vodenje kviza še dodaten honorar, kar je bila doslej običajna praksa javne televizije. Vodstvo RTV mu honorarja ni hotelo odobriti, zato je bilo sprva predvideno, da bo Galunič samo urednik nove oddaje, ne pa tudi voditelj. Za voditelja sta bila v igri dva, najpopularnejši štajerski igralec Tadej Toš in Klemen Slakonja, voditelj oddaje Misija Evrovizija. Toš je vodenje kviza odklonil, menda zaradi prezasedenosti, kaj se je zgodilo s Klemnom Slakonjo, ni znano. Očitno pa je vodstvo RTV bolj pritisnilo na Galuniča, da mora oddajo voditi "brezplačno", v okviru svoje redne službe
Prejšnji teden so nam namreč tudi uradno odgovorili, da zvezdnik Mario Galunič "za vodenje kviza ne bo dobival honorarjev."
Preseneča pa visok proračun posamezne oddaje, ki po navedbah RTV Slovenija znaša 32.500 evrov, medtem ko pričakujejo 12-odstotno gledanost.
Mesec dni pozneje, aprila, bo po navedbah RTV Slovenija štartala tudi oddaja varuhinje pravic gledalcev in polsušalcev RTV Slovenija Marije Miše Molk. Posneli bodo deset oddaj, dolgih 50 minut, skupni proračun pa znaša 100 tisoč evrov, torej 10 tisoč evrov na posamezno oddajo. Tudi Molkovo so finačno stisnili, saj bo morala oddajo, podobno kot Galunič, pripravljati in voditi brez dodatnega honorarja. Kar zadeva gledanost oddaje, na RTV Slovenija pravijo, da je "gledanost težko vnaprej natančneje opredeliti, saj s tovrstnimi oddajami na tem področju še nimamo primerjalnih izkušenj, vsekakor pa pričakujemo dobro gledanost." Naslov nove oddaje Miše Molk je "Je res?".
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Mario Galunič tadej toš Klemen Slakonja Marije Miše Molk

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

To pa so cifre. Galuniču skoraj 33, Miši Molk pa 10 tisoč evrov na oddajo!