objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Torek, 6. marec 2012 ob 13:38

Pisni dokazi. Gradbeni kartel nastajal pod logotipom Jankovićeve stranke!
Vabilo na prvi sestanek ali posvet podpisnikov bodočega Pireškega memoranduma natisnjeno na uradnem papirju Pozitivne Slovenije
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Pred dvema tednoma smo ekskluzivno razkrili imena in priimke podpisnikov tako imenovanega Pireškega memoranduma, ki naj bi prek dogovorjenih javnih razpisov za velike državne gradbene posle vodil k oblikovanju novega gradbenega kartela. V memorandumu se pojavlja tudi povezava z nekdanjim ljubljanskim županom in predsednikom Pozitivne Slovenije Zoranom Jankovićem, ob formiranju Pireškega memoranduma je namreč sodeloval tudi glavni Jankovićev urbanist in vodja oddelka mestne občine Ljubljana za urejanje prostora Miran Gajšek.
Spomnimo, Miran Gajšek se je pri poznejšem javnem pojasnjevanju svoje vloge na sestanku (ali sestankih) v Veliki Pirešici pri Celju v medijih močno zapletal. Zoran Janković pa se ni hotel niti izjasniti, ali je za sumljive kartelne dogovore gradbincev vedel ali ne.
Danes pa objavljamo nesporni pisni dokaz, da je Pireški memorandum dejansko nastajal pod okriljem Pozitivne Slovenije. Vabilo na prvi sestanek oziroma posvet (29. novembra 2011, drugi sestanek, kjer je očitno tudi nastal memorandum, pa se je zgodil 14. decembra) je bilo natisnjeno celo na uradnem papirju Pozitivne Slovenije, vabljeni pa so bili vsaj trije vidni politiki Jankovićeve stranke. Gre za že omenjenega Mirana Gajška, nekdanjega poslanca stranke Zares ter bivšega župana Žalca Alojza Posedela, ki je prestopil k Jankoviću, in direktorja podjetja Emo Orodjarna Stanka Stepišnika, ki je na listi Pozitivne Slovenije kandidiral za poslanca v peti volilni enoti.
Zanimivo je tudi, da vabilo v peti točki dnevnega reda predvideva "oceno stanja" v slovenskem gradbeništvu, ki naj bi ga podal Metod di Batista. Mediji ga trenutno povezujejo z načrtovanimi velikimi investicijami v ljubljanskem Kliničnem centru, kjer naj bi delal na podlagi "naročilnice". Omenjeni Metod di Batista v zadnji številki tednika Reporter, v rubriki Pisma in odgovori, namreč zatrjuje, da na sestanku v Veliki Pirešici ni bil prisoten, memorandum, na katerem se je znašlo tudi njegovo ime, pa naj bi prvič videl v medijih ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Pireškega memoranduma Zoranom Jankovićem Miran Gajšek Alojza Posedela Stanka Stepišnik Metod Di Batista

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Pisni dokazi. Gradbeni kartel nastajal pod logotipom Jankovićeve stranke!