objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Sobota, 24. marec 2012 ob 04:23

Zdaj mu je vsega dovolj. Vrisk se je menda zaklel, da bo uničil Žerjava?!
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Kljub gladki volilni zmagi in ponovno osvojenem mandatu predsednika Zadružne zveze Slovenije je Petru Vrisku prekipelo. Menda se je "zaklel", da bo "uničil" Radovana Žerjava in ga spravil ob funkcijo predsednika Slovenske ljudske stranke.
Spomnimo. Žerjav je kobajagi kriv, ker je ožje vodstvo SLS oktobra leta 2010 Petra Vriska izključilo iz članstva ljudske stranke, zaradi prevelikih denarnih prejemkov, ki jih je kasiral za vodenje Kmetijsko-gozdarske zbornice. Nato je Žerjav še poskrbel, da je Vrisk izgubil mesto šefa zbornice, namesto njega je zbornico prevzel nekdanji minister za kmetijstvo Ciril Smrkolj. Sodu dno pa naj bi izbilo posebno pismo Radovana Žerjava tik pred četrtkovimi volitvami predsednika zadružne zveze, ko je članom SLS, ki delujejo znotraj zadružne zveze, postavil ultimat. Ne glasujte za Vriska, sicer se lahko kar poslovite od članstva v ljudski stranki. No, Vrisk je kljub temu šel gladko skozi, zdaj pa je slišati, da naj bi "vidni" člani SLS, ki so glasovali za Vriska, počasi izgubljali pomembne pozicije, ki naj bi jih prej pridobili prek stranke.
Po zmagi Petra Vriska je "staro članstvo" Slovenske ljudske stranke razklano. Eni Vriska podpirajo, drugi ne. Tisti, ki so za Vriska, Radovanu Žerjavu očitajo, da je talec "legendarnega" prvaka SLS Marjana Podobnika, Vrisk pa naj bi čudil tudi Francu Bogoviču, aktualnemu ministvu za kmetijstvo in okolje, ker je tudi on na terenu lobiral proti njemu. Nenazadnje, Vriskova žena in Franc Bogovič sta bila nekoč sošolca.
Hkrati se, tudi medijsko, širijo govorice, da je Radovan Žerjav kot minister za gospodarstvo in tehnologijo začel v znamenitnem vladnem slogu Marjana Podobnika, ko je bil ta podpredsednik vlade Janeza Drnovška. Z veliko hrupa in pompa (denimo Žerjavov javni poziv guvernerju Banke Slovenije Marku Kranjecu naj odstopi), toda z bore malo učinka.
Peter Vrisk, ki je politično-medijske zarote obtožil tudi Kmečki glas, zaradi dolgoletne naveze Matjaža Gantarja (saj KD Group je večinska lastnica Kmečkega glasu) in Marjana Podobnika, pa je vsekakor nasprotnik, ki ga Radovan Žerjav definitvno ne sme podcenjevati.
 
P.S. Pa še en Žerjavov glavobol. Peter Vrisk menda načrtuje tudi svoj comeback na čelo Kmetijsko-gozdarske zbornice.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Zadružne zveze Slovenije Petru Vrisku Radovana Žerjava Ciril Smrkolj Marjana Podobnika Francu Bogoviču Janeza Drnovška Marku Kranjecu Matjaža Gantarja

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zdaj mu je vsega dovolj. Vrisk se je menda zaklel, da bo uničil Žerjava?!