objavi na
pozareport.si
forum
Politika

Torek, 3. april 2012 ob 10:50

Naša napoved točna. Franc Kangler se je res umaknil, uradno na bolniško!
Mariborski župan bo odsoten nekaj tednov, predvidoma cel april, njegov odhod pa je še vedno zavit v tančico skrivnosti
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Ko je sinoči na odru mariborskega narodnega gledališča, pred začetkom baletne predstave "Gala večer baletnih zvezd iz Sankt Peterburga," podžupanja mesta Maribor Astrih Bah, menda najlepša slovenska podžupanja, med slavnostnim nagovorom opravičila župana Franca Kanglerja, ker je "šel na bolniško," se je polovica polne dvorane pritajeno zahihitala.
Tako se je dejansko uresničila naša napoved izpred nekaj dni, ko smo objavili, da bo Kangler nekaj tednov skrivnostno odsoten, kar se je sicer že nekaj časa govorilo po Mariboru. Župan Kangler je takrat zanikal, da naj bi šel na izobraževanje v tujino (po enih informacijah naj bi šlo za tečaj zavarovalništva), toda minuli petek, na zadnji seji mestnega sveta tik pred odhodom v bolniški stalež, je Kangler mestnim svetnikom dal vedeti, da bo nekaj časa na bolniški, nekaj časa na dopustu, opravil bo preventivne zdravstvene preglede, vmes pa naj bi imel tudi nekaj protokolarnih županski obveznosti. Zakaj konkretno je vzel bolniško, nam tiskovna predstavnica Mestne občine Maribor Tatjana Štelcer ni hotela zaupati, saj naj bi šlo za Kanglerjevo "zasebno zadevo." Po njenih besedah naj bi bil župan Kangler odsoten najmanj do konca aprila.
Kljub temu, da je bil Franc Kangler v ponedeljek zjutraj uradno že v bolniškem staležu, je uspel sprejeti uradno delegacijo ruskega mesta Sankt Petersburg. Županska pooblastila je Kangler v celoti prenesel na podžupana Tomaža Kanclerja, ostali podžupani pa naj bi normalno delali v okviru njihovih pooblastil, pravi Štelcerjeva. Sicer pa je slišati, da Kangler že od novega leta naprej s podžupani ni imel pravih sestankov, niti rednih kolegijev ne. Tako vsaj "off the record" trdi eden izmed "njegovih" podžupanov.
Po naših informacijah naj bi Franc Kangler pred nekaj dnevi doživel še kadrovski "udarec", ki naj bi zmanjšal njegov zakulisni dostop do posameznih zaupnih informacij, pravijo naši viri. Zamenjali so namreč vodjo mariborske izpostave Sove (Slovenske varnostno-obveščevalne agencije) D. F.-ja (ime in priimek sta znana uredništvu), ki naj bi bil med drugim tudi Kanglerjev "zaupnik". Omenjeni D.F. sicer ostaja agent Sove.

Galerija slik

Teme
Astrih Bah Franca Kanglerja naša napoved izpred nekaj dni Tatjana Štelcer Tomaža Kanclerja D. F.

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Šok. Tanja Žagar ponoči na erotičnem programu Love TV zagledala samo sebe
Melita Župevc je noseča. Tako vsaj pripovedujejo njene poslanske kolegice
Drama zakulisja sindikatov. Ambiciozna Lidija Jerkič ruši večnega Semoliča
Preiskava. Razvpiti Edvin Pejovič kočno le pod lupo tožilstva in policije!
Fetiš fotografije. Kirurg Planinšek z golo ritko, bičem in visokimi petami
Razpadajo. Mariborski Zares zapustila svetnika Gregor Jager in Janja Vidmar
Lokal Ayala, Portorož. Hrvatič se je spet stepel, pomagal naj bi mu Snežič?
Bojan Požar in Maja Sunčič. Luzerji, zmagovalci in fenomeni Slovenije 2012
Naša napoved točna. Franc Kangler se je res umaknil, uradno na bolniško!