objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Nedelja, 15. april 2012 ob 07:52

Zakulisje. Vogrin vabi Simčiča. Pridi k meni, kmalu bomo poslanska skupina
Javno pismo šele začetek. Nekdanji poslanec Virantove stranke Ivan Vogrin se menda pripravlja na končni obračun z Gregorjem Virantom
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Samo še tri dni časa ima Ivan Simšič, zaradi ponarejenega srednješolskega spričevala kompromitirani poslanec stranke DeSUS, da se odloči, kaj bo naredil. V torek se namreč izteče skrajni rok, ki ga je od predsednika Desusa in ministra za zunanje zadeve Karla Erjavca dobil Simčič, sicer bo o njegovi usodi odločil izvršni odbor stranke. Jutri se bosta Erjavec in Simčič sicer še enkrat sestala.
Če Ivan Simčič ne bo odstopil s poslanske funkcije, pri čemer stranka Desus pričakuje, da bo to storil šele junija, da ne bi bile potrebne nadomestne volitve, ga bodo izključili iz poslanske skupine, Simčič pa bo postal samostojni ali nepovezani poslanec. Vodja poslanske skupine Desusa Franc Jurša je tukaj optimist, saj pravi, "Simčič je moder, da ve, za kaj gre ..."
Toda naši viri pravijo tudi drugače. Bivši poslanec Državljanske liste Gregorja Viranta Ivan Vogrin že nekaj časa nagovarja poslanskega kolega Ivana Simčiča, naj ne odstopi kot poslanec, naj se mu pridruži med samostojnimi poslanci, češ, še enega moramo dobiti, pa bomo čisto prava poslanska skupina. Podobno kot je poslansko skupino v prejšnji sestavi državnega zbora uspelo zbrati Francu Žnidaršiču, prav tako odpadniku iz stranke Desus, danes predsedniku Demokratične stranke dela.
Pravzaprav je že danes mogoče dokaj zanesljivo prognozirati, da bo tudi Ivan Simčič, podobno kot Ivan Vogrin, tudi naprej ostal poslanec, čeprav ne bo več član poslanske skupine stranke Desus.
Tukaj pa že nastajajo težave celo za vladno koalicijo. Če bi namreč dvema Ivanoma, Vogrinu in Simčiču, uspel veliki met, da bi med samostojne poslance zvabila še kakšnega poslanca ali poslanko, denimo iz Virantove liste, in posledično sestavila "svojo" poslansko skupino, bi to lahko zamajalo tudi sedanjo "udobno" večino, ki jo v parlamentu drži vlada Janeza Janše.
Po naših informacijah se Ivan Vogrin tudi ne namerava kar tako ustaviti le pri javnem pismu Gregorju Virantu, ki ga je poslanec tik pred svojim izstopom iz Virantove poslanske skupine objavil v medijih. Vogrin se na pravi obračun z Virantom menda šele pripravlja, trdijo naši viri iz Virantove stranke.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Ivan Simšič Karla Erjavca Franc Jurša Ivan Vogrin Francu Žnidaršiču Janeza Janše javnem pismu Gregorju Virantu

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zakulisje. Vogrin vabi Simčiča. Pridi k meni, kmalu bomo poslanska skupina