objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Torek, 24. april 2012 ob 06:53

Mercator. Favorit za šefa po novem Balažič, Berločnik ostaja na Petrolu
Kombinacija javnega poziva in posebnih povabil naj bi na čelo Mercatorja pripeljala sedanjega predsednika uprave Žita
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Nov nadzorni svet Mercatorja se bo na današnji seji predvidoma odločil za "tehnologijo izbora" novega predsednika uprave, potem ko je stara uprava pod vodstvom Žige Debeljaka nepreklicno odstopila. Po naših informacijah naj bi se nadzorniki odločili za kombinacijo javnega poziva in posebnih povabil izbranim posameznikom. Javni poziv naj bi preprečil očitke, da se predsednika uprave išče mimo javnega razpisa, posebna povabila pa naj bi dobilo pet poslovnežev, med njimi predsednik uprave Žita Toni Balažič, predsednik uprave Petrola Tomaž Berločnik, predsednik uprave Fructala Drago Kavšek in direktor Tuš holdinga Matjaž Zadravec.
Imena "petega" povabljenca še nismo uspeli izvedeti, zanesljivo pa med njimi ne bo bivšega prvega človeka Petrola Aleksandra Svetelška, čeprav ni izključeno, da se bo Svetelšek sam javil na javni poziv. Mimogrede, še vedno se menda javljajo nekateri bolj ali manj "eksotični" kandidati, denimo Tevž Tavčar, nekdanji direktor Name in Elana (Skimarja) ter sodelavec razvpitega poslovneža Igorja Jurija Pogačarja, ki pa so, kot pravijo naši viri, praktično brez vsakršnih možnosti.
Zanesljivi viri blizu nadzornega sveta pravijo, da je Toni Balažič po novem prvi favorit. Menda predvsem zato, ker za seboj nima negativnih zgodb (Petrol, Fructal, Žito) in velja za politično neopredeljenega. Drugi favorit, Tomaž Berločnik, pa naj bi svojo prihodnost videl na Petrolu. Poleg tega ni izključeno, da ne bi nekateri prej omenjeni kandidati za predsednika uprave na koncu postali "samo" člani uprave Mercatorja. Naši viri še napovedujejo, da bo Mercator novega predsednika uprave dobil že meseca junija.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Žige Debeljaka Toni Balažic tomaž berločnik Drago Kavšek Matjaž Zadravec Aleksandra Svetelška Tevž Tavčar Igorja Jurija Pogačarja

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Mercator. Favorit za šefa po novem Balažič, Berločnik ostaja na Petrolu