objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Sreda, 25. april 2012 ob 07:08

Vem. Če bi namesto Ropa na erotični masaži zasačil Janšo, bi me pač slavili
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Kakorkoli obračamo, nekdanji slovenski premier in podpredsednik Evropske investicijske banke Anton Rop je z masažnimi saloni postal slovenska inačica Dominique Gaston André Strauss-Kahna, razvpitega bivšega direktorja Mednarodnega monetarnega sklada, ki so ga pokopale prostitutke. Malenkosti gol ali dol, saj tudi Slovenija ni Francija in pri nas je vse nekakšna opereta.
Mediji s(m)o Ropa dobili na pladnju. Rok ni imel v marmeladi, pač pa na maserki. Politiki, kaj šele bankirji, praviloma frčijo zaradi seksa in denarja. Prisiljeni odstopi zaradi zlorab zakonov so šele tretjem mestu.
No, tako je vsaj na razvitem zahodu.
ZATO POČETJE SLOVENSKIH medijev vedno znova preseneča. Bili bi tako radi peta veja oblasti, ko je "gusto", pa eni praviloma vedno pogledajo stran. Tipične novinarske reve, kakci, brez poklicne hrbtenice.
Skoraj histerična samocenzura!
Vsi veseli, vsi enakopravni, da le dobijo tistih tisoč evrov plače!
Pri zgodbi o masažnih salonih in "šokantnih" video posnetkih Urše Čepin nikoli ni šlo samo starleto Čepinovo, temveč za zgodbo o prikriti prostituciji, ki sega do visokih krogov slovenske politike in biznisa. Posnetki so razblinili vsiljeno famo, da pri nas tega ni, čeprav se mainstream mediji zdaj (še) delajo neumne. Si sploh lahko predstavljate, da bi ob podobnih primerih hrvaški, italijanski, nemški, britanski ali ameriški mediji - molčali. Halo, za nekdanjega premiera gre! V tej državi eni res ostajajo medijski opranoglavci. Za nameček so taisti mediji danes zjutraj podrobno poročali, kako imajo strašne težave s prostitutkami neki uslužbenci Bele hiše v Washingtonu.
Kako se naši mediji izognejo aferi Toneta Ropa? Elegantno, na dva načina.
PRVI NAČIN. Zgodbe sploh ne pokrivajo, je kobajagi ni, čeprav je v petek, že po prvih dvanajstih urah, ta moj članek zabeležil nekaj manj kot 80 tisoč unikatnih obiskovalcev! V nekaj urah ga je videlo približno osem odstotkov vseh uporabnikov spleta v državi, in letos bržkone ne bo več nobenega članka v slovenskem mediju, ki bi ga bralo ali videlo še več ljudi. Že to je fenonem sam po sebi, medije pa fenomeni morajo zanimati.
DRUGI NAČIN. Zgodbo se poskuša zbanalizirati na estradno raven starlete Urše Čepin. Kar so večinoma počeli tisti mediji, ki so afero vsaj navidezno pograbili.
Tipičen primer tako bizarnega poročanja je brezplačnik Žurnal24. Že štiri dni od vsepovsod prepisujejo Čepinovo, včeraj, ko je padel Rop, bi se morali stepsti za ekskluzivni intervju z erotično maserko Jagodo (alias Marjeto B.), toda kaj počnejo Žurnalovci?! Meni pošljejo vprašanja, naj jim "uradno" povem, koliko naročnin smo z Uršo Čepin prodali v sistemu Piano?!
BEREM TA VPRAŠANJA in se spet zgrozim, kje to živim. Pa si rečem, okej, nič čudnega, da imajo avstrijski založniki s tem nesrečnim Žurnalom že skoraj trideset milijonov evrov izgube.
In se odločim, da jih malo stestiram, v slogu Joeyja Skaggsa ali Jakova Faka. Zato jim med drugim fejkam odgovor, da jutri zjutraj potujem v Indijo, v nek ašram, ter namignem, da se tako nameravam izogniti kriminalistom, ki naj bi po govoricah, menda dosegljivih Žurnalu24, že trkali na moja vrata.
Ker točno vem, kako druge redakcije dihajo, predvidim tudi naslov, ki ga bodo ziher objavili v Žurnalu: Požar beži v Indijo!
IN RES, ŽE ČEZ slabo uro se v Žurnalu pojavi napovedani članek.
NE MOREŠ VERJET, KAKO so predvidljivi, naivni, kako nič ne preverjajo. Zdaj mi je že malo žal, ker jim nisem rekel, da letim na Luno. Sfejkaš jih lahko v sekundi. Edino eni novinarski kolegici na Žurnalu se je to zazdelo malce sumljivo, zato mi je kasneje poslala SMS: Ti in ašram? Khm ...
Oj, brez skrbi, tvoji so kar nasedli, nikamor ne grem, ostajam tukaj.
P.S. Se pa hočeš nočeš zelo strinjam s tem, kar so mi včeraj zjutraj povedali mnogi. Ja, vem, če bi namesto Toneta Ropa zapisal Janez Janša, bi Delo, Dnevnik, Večer, Žurnal24 ... dobesedno eksplodirali, me cel dan nosili po rokah ter slavili kot boga.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
anton rop masažnimi saloni Dominique Gaston André Strauss-Kahna Urše Čepin Marjeto B. Joeyja Skaggsa Jakova Faka Požar pakira v Indijo.

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Vem. Če bi namesto Ropa na erotični masaži zasačil Janšo, bi me pač slavili