objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Četrtek, 26. april 2012 ob 06:42

Cenzura. Ropa in maserke ingorirali, Pličaniča in soprogo že povzemajo!
2012 Pozareport

Odpri galerijo

"Empirično dejstvo je, da slovenski žurnalizem praviloma ni (bil) sposoben soočenja z nobenim resnim seksualnim, alkoholnim, kokainskim, psihiatričnim in podobnim škandalom, v katerega so (bili) vpleteni politiki, menedžerji, odvetniki, sodniki ali druge javne osebe. (Slovenski) Mediji, ki se imajo za resne, kredibilne in temu primerno konzervativne, se izogibajo poročanju o tovrstnih “prestopkih”, saj verjamejo, da je pravica do zasebnosti javnih oseb absolutna in da je interes javnosti izmišljotina kapitalističnega bulvarskega tiska, ki ga naši medijski pravičniki globoko prezirajo. Zaradi tega za kup škandalov slovenska javnost ne bo nikoli izvedela. Denimo tega, kateri slovenski politiki so doslej že potrebovali psihiatrično pomoč. V neki povprečni zahodnoevropski ali ameriški medijski krajini je takšna samocenzura nepredstavljiva in celo – škandalozna. V Sloveniji je pač samoumevna."
TAKO JE ZA SPLETNI portal Slo-kronika.si nekdanji odgovorni urednik Žurnala Dejan Steinbuch komentiral neverjetno cenzuro slovenskih medijev ob izbruhu afere Urše Čepin in Antona Ropa, povezano z dokazi in razkritjem prikrite prostitucije v ljubljanskih masažnih salonih. (Ne)resni mediji, razen častne izjeme tabloidnih Slovenskih novic, so obmolknili tudi ob novici, da je nekdanji predsednik slovenske vlade, trenutno podpredsednik Evropske investicijske banke v Luksemburgu, prek spleta naročal ponarejeno viagro, pri čemer ga je slovenska carina celo zasačila in oglobila.
NO, ŠTEVILNI SO PREPRIČANI, da bi se obe novinarski temi par excellance znašli kot "breaking news" taistih medijev, če bi namesto Ropa med rjuhami masažnih salonov pristali, denimo, ta desni Janez Janša ali Milan Zver, pa tudi sumljivo levi Borut Pahor. Takrat bi mediji, ki so Ropa te dni gladko ingnorirali, dobesedno eksplodirali.
DA OMENJENA TEZA le ni pretirana in tako daleč od resnice, spet dokazuje najnovejši primer ministra za pravosodje in javno upravo Senka Pličaniča. Včeraj, okoli petih popodne (točno ob 17.45), smo ekskluzivno objavili novico, da ga je soproga Ina Pličanič ovadila zaradi nasilja v družini.
TA ČANEK SI LAHKO preberete tukaj.
Štiri ure po tem so našo novico pričakovano povzeli na Slovenskih novicah, danes zjutraj tudi že na Dnevniku. Kot naslovno vest spletnega portala Dnevnik.si, pri čemer so naš portal, mimogrede, nekorektno pozabili citirati. V novinarstvu se namreč praviloma citira prvi vir. In spomnimo, časnik Dnevnik je "afero Antona Ropa" svojim bralkam in bralcem minule dni bizarno zamolčal.
STAMPEDO?! "Medijsko trganje" Senka Pličaniča, ministra Državljanske liste v desnosredinski vladi Janeza Janše, se torej začenja. Potem ko je del medijev "levega" Ropa (vsaj navidezno) ubranil ...
 
P.S. Novinarji Dnevnika so v današnjem članku tudi povsem nekredibilno pomešali "Pličaničeve soproge", saj pišejo, da je njegova soproga, ki ga je prijavila, visoka uradnica na minstrstvu za pravosodje. Kar pa ne drži. Omenjena visoka uradnica je namreč ministrova nekdanja soproga, ime ji je Viktorija, ločena sta že štiri leta. Ministra Pličaniča pa je februarja lani prijavila njegova sedanja soproga Ina Pličanič, kot smo mi natančno poročali včeraj.
Hja, da bi kolegi "dnevnikovci" med povzemanjem vsaj natačno prebrali moj članek, če me že kobajagi pozabijo citirati ..

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Slo-kronika.si dejan steinbuch Urše Čepin Antona Ropa Janez Janša milan zver Borut Pahor Senka Pličaniča Ina Pličanič preberete tukaj Viktorija

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Cenzura. Ropa in maserke ingorirali, Pličaniča in soprogo že povzemajo!