objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Nedelja, 6. maj 2012 ob 16:07

Neuradno. Jutri konec direktorja Rajglja, Union Olimpijo prevzema Subotič?!
Malo kasneje naj bi odstopil tudi neuspešni predsednik kluba Jani Möderndorfer, namesto njega pa bi na čelo kluba morda lahko prišel šef uprave Petrola Tomaž Berločnik
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Po neuradnih informacijah naj bi člani upravnega odbora ljubljanskega košarkarskega kluba Uniona Olimpije na jutrišnji (ponedeljkovi) seji odstavili direktorja kluba Janeza Rajglja, na njegovo mesto pa naj bi prišel Slobodan Subotič. Začetek seje upravnega odbora je predviden ob 14.00.
Komentar predsednika kluba Janija Möderndorferja, sicer šefa poslanske skupine Pozitivne Slovenije, še pričakujemo, prav tako čakamo odgovor Janeza Rajglja. Tiskovni predstavnik Uniona Olimpije Matevž Zupančič mi je danes te govorice potrdil, uradnih komentarjev pa noče dajati. Češ, seje skupščine kluba so javne, seje upravnega odbora pa ne.
Košarkarski klub Union Olimpija se je pod vodstvom Möderndorferja in Rajglja znašel pred finančnim in kadrovskim kolapsom, za nameček sta Rajgelj in trener Uniona Olimpije Sašo Filipovski že skoraj na smrt sprta. Jani Möderndorfer, ki je že julija 2010 nasprotoval imenovanju Janeza Rajglja, slednjega že nekaj časa želi zamenjati, vendar mu tega kakor "nista dovolila" podpredsednik kluba Damjan Kralj in član upravnega odbora Tomaž Jontes, predstavnika dveh pomembnih sponzorjev kluba, BTC-ja in Telekoma Slovenije.
Mimogrede, nekdanji vodilni uslužbenec Mobitela Tomaž Jontes je po lanski združitvi Mobitela in Telekoma v enotno družbo ostal brez vplivnega položaja v Telekomu Slovenije, zato je njegovo članstvo v upravnem odboru Uniona Olimpije "pravzaprav sploh čudno," pravi eden od naših virov, sicer odličen poznavalec slovenske košarke. Prav tako je v funkciji predsednika kluba izjemno razočaral Jani Möderndorfer, ki bi naj bi bil v resnici samo lutka v rokah ljubljanskega župana in prvaka Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića. Möderndorfer naj bi tako računal predvsem na "svež denar", ki ga je obljubljal Janković, če bi po decembrskih volitvah postal predsednik vlade.
Zdaj se že nekaj časa govori tudi, da bo kmalu prisiljen odstopiti še Jani Möderndorfer, namesto njega pa naj bi predsednik Uniona Olimpije postal šef uprave Petrola Tomaž Berločnik.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janeza Rajglja Slobodan Subotič Janija Möderndorferja Janeza Rajglja Matevž Zupančič Sašo Filipovski Damjan Kralj Tomaž Jontes Zorana Jankovića tomaž berločnik

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Neuradno. Jutri konec direktorja Rajglja, Union Olimpijo prevzema Subotič?!