objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Četrtek, 10. maj 2012 ob 07:54

Ekskluzivno. Ponudba Hypo Leasinga Janševi vladi za stavbo NPU na Dimičevi
Namesto Igorja Jurija Pogačarja direktno Avstrijci?! Naši viri: novo vodstvo Hypo Leasinga igra skupaj z odvetnikom Mirom Senico
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Vodstvo Hypo Leasinga je na vlado Janeza Janše poslalo ponudbo za direktni najem razvpite stavbe na Dimičevi ulici, kjer je sedež Nacionalnega preiskovalnega urada, vladi pa jo še vedno oddaja poslovnež Igor Jurij Pogačar, prijatelj nekdanje ministrice in bivše predsednice LDS Katarine Kresal ter odvetnika Mira Senice. Ponudba je prišla 19. aprila, potem ko je vlada sprejela odločitev, da mora ministrstvo za notranje zadeve nemudoma odpovedati pogodbo s Pogačarjem, NPU pa naj bi se preselil v objekt DSU na Litostrojski ulici, medijsko znan tudi pod imenom "palača Dragutina Mateja".
Ponudba Hypo Leasinga je za 13 tisoč evrov mesečno manjša od zneska, ki ga ministrstvo za notranje zadeve zdaj plačuje Pogačarju. Spomnimo, Kresalova je s prijateljem Igorjem Jurijem Pogačarjem pogodbo podpisala za 136 tisoč evrov mesečne najemnine. Manjši "keč" pa je zdaj v tem, da bi moral Pogačar prej prekiniti svojo pogodbo s Hypo Leasingom.
Po naših informacijah je avstrijski Hypo v precejšnjih težavah, saj za stavbo na Dimičevi ni nobenega zanimanja, bolj ali manj prazna ostaja tudi njihova velika poslovna stavba Rotunda na koncu Dunajske ceste. Po navedbah naših virov iz ljubljanskih poslovnih krogov generalni direktor Hypo Leasinga Mitja Križaj ter izvršni direktor lizinga nepremičnin Slavko Hamberger veljata za "ohola in naduta Yesovca, ki igrata skupaj z Mirom Senico," podobno kot tisto prejšnje, odstavljeno vodstvo slovenskega Hypo Leasinga.
Hkrati pa naj bi Hypo banka v Sloveniji imela okoli milijardo in pol evrov v nepremičninah, ki jih ne morejo tržiti. Ker so logično ocenili, da je edini pravi najemnik ali kupec njihovih nepremičnin v kriznih časih lahko država, mrzlično najemajo lobiste ter na vse mogoče načine poskušajo prodreti in "biznisirati" znotraj sedanje vladne koalicije, pravijo naši viri. Plačani lobisti Hypo Leasinga tako med drugim medijem "prodajajo" informacije, kako naj bi bil podpis nove pogodbe za stavbo na Dimičevi za vlado zelo ugoden, selitev na Litostrojsko ulico pa menda blazno draga ...
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janeza Janše Igor Jurij Pogačar Katarine Kresal Mira Senice Dragutina Mateja Mitja Križaj Slavko Hamberger

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ekskluzivno. Ponudba Hypo Leasinga Janševi vladi za stavbo NPU na Dimičevi