objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 14. maj 2012 ob 07:04

Jutri dan D za novega šefa Pošte Slovenije. Prvi favorit ostaja Boris Novak
Pred jutrišnjo sejo nadzornega sveta naj bi Novak imel zagotovljenih vsaj pet glasov članov nadzornega sveta
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Nadzorni svet Pošte Slovenije pod vodstvom Davorina Kračuna bo na jutrišnji seji imenoval novega generalnega direktorja pošte. Po petkovih zaslišanjih štirih prijavljenih kandidatov (zaslišanja so bila v mariborskem hotelu Habakuk) prvi favorit ostaja Boris Novak, sedanji direktor sektorja za korporativno varnost in nadzor Pošte Slovenije. Po naših informacijah naj bi Novak imel zagotovljenih vsaj pet glasov članov nadzornega sveta (od šestih), zato je jutri pričakovati dokaj gladko odločitev. Drugi kandidat "po moči" je Igor Marinič, aktualni namestnik generalnega direktorja pošte, ki po vsej verjetnosti še nekaj časa ostaja na tem položaju. Boris Novak je politično blizu Janševi SDS, Igor Marinič pa Slovenski ljudski stranki.
Bo pa zanimivo spremljati nadaljnjo usodo Andreja Rihterja, direktorja pošte v Celju, ki je prav tako še vedno v igri za generalnega direktorja. Zanj se je sicer govorilo, da naj bi za generalnega direktorja kandidiral zato, ker želi postati član uprave pošte (v Hočah blizu Maribora si je po naših informacijah že kupil tudi parcelo, kjer načrtuje gradnjo stanovanjske hiše), toda v zadnjih tednih naj bi v zakulisju odigral precej "umazano" kadrovsko igro, predvsem v povezavi z nekaterimi celjskimi novinarji, zato je njegov morebitni prihod v upravo Pošte Slovenije močno vprašljiv, pravijo naši viri.
Še vedno je tudi slišati govorice, da bo Igor Marinič, če postane generalni direktor Pošte Slovenije, kot svetovalca zaposlil mariborskega župana Franca Kanglerja. Slednji sicer zagotavlja, da bo županski mandat na mestni občini oddelal do konca. No, boljši poznavalci pa vedo povedati, da Francu Kanglerju do ustrezne izobrazbe pravnika, potrebne za tovrstno zaposlitev, menda manjkata še dva dokaj težka izpita, rimsko in obligacijsko pravo ...
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Davorina Kračuna Boris Novak Igor Marinič Janševi Andreja Rihterja Franca Kanglerja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Jutri dan D za novega šefa Pošte Slovenije. Prvi favorit ostaja Boris Novak