objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Sobota, 19. maj 2012 ob 07:23

Mala Slovenija. Hobotnica okoli letala, ki je Janšo pripeljalo iz Grčije
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Novinarji časnika Dnevnik so ugotovili, da je letalo socata TBM 850, ki je predsednika vlade Janeza Janšo, skupaj z družino, 4. maja predčasno pripeljalo z dopusta v Grčiji, v lasti ciprskega podjetja Gaznafta Investments Limited, katerega direktor in bivši lastnik je slovenski poslovnež Ivan Pušnik. Na podlagi "pogodbe o upravljanju" omenjeno letalo, sicer registrirano na Nizozemskem, uporablja ljubljansko podjetje RB Airlines (Zračne črte) d.o.o., kar smo na našem portalu že pisali.
IVAN PUŠNIK, KI NAJ BI ciprsko podjetje Gaznafta Investments Limited pred leti že prodal, po pisanju novinarjev Dnevnika (citiramo njihovo poročanje) "živi v Švici, v javnosti se redko pojavlja, v zadnjem desetletju pa je veljal za enega najvplivnejših igralcev v domači energetiki, ki jo še vedno obvladuje država, predvsem v krogu okrog Gorenja. Dobre zveze naj bi imel tudi pri mednarodnih energetskih korporacijah (Gazprom), v medijih pa je najbolj znan po poslih z uvozom premoga, pri katerih naj bi še vedno sodeloval."
AMPAK TUKAJ SE PISANJE (raziskovanje) novinarjev Dnevnika okoli Ivana Pušnika znotraj naše male Slovenije, kjer se pač "vsi med seboj poznamo," iz neznanih razlogov nenadoma prekine in ustavi.
No, mi pa "hobotnico" okoli tega letala poglejmo še naprej.
Ivan Pušnik je bil dolgimi pred leti uslužbenec ministrstva za notranje zadeve, bivši jugoslovanski vice konzul v Münchnu ter nekdanji vodja slovenskega državnega protokola, ko je Demosovo vlado vodil Lojze Peterle. Po škandalu sredi Zagreba, kjer je med Peterletovim obiskom "banskih dvorov" Pušnik samozavestno vprašal pokojnega hrvaškega predsednika Franja Tudjmana, zakaj tukaj visi ustaška zastava, je Ivan Pušnik "moral" državno službo zapustiti. Odšel je med poslovneže, naredil uspešno kariero in hvala bogu obogatel.
BIL JE MED PRVIMI SLOVENCI, ki je imel podjetje na Cipru (Mibex), menda s kapitalom njegove tedanje soproge, najboljše slovenske teniške igralke vseh časov Mime Jaušovec. Bil je med lastniki Delamarisa ter gojišča školjk na slovenski obali, kasneje se je posvetil predvsem donosni energetiki in prodaji premoga. Velik vpliv naj bi mel na predsednika uprave Gorenja Franja Bobinca in celo na kadrovanje v državnem Petrolu.
Ivan (Ivo) Pušnik zdaj živi, kot pravilno ugotavljajo novinarji Dnevnika, v Švici, po naših informacijah v igralniškem Luganu in prestižnem St. Moritzu, vsaj enkrat letno pa se odpravi na daljše jadranje po Karibih.
TAKOJ POTEM, KO SE JE RAZŠEL z Mimo Jaušovec, se je Ivan Pušnik poročil z Aleksandro Ranković, domnevno sorodnico nekdanjega šefa zloglasne jugoslovanske Udbe Aleksandra Leke Rankovića, in znano damo ljubljanske poslovne elite. Aleksandra Ranković Pušnik je tudi teta razvpite lepotičke Maxime Pikula, prejšnje zaročenke Damjana Jankovića, starejšega sina ljubljanskega župana in Prvaka Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića.
TUKAJ NAJDEMO ŠE ENO poslovno-personalno povezavo. Letalsko podjetje RB Zračne črte je poslovno ter lastniško, kot razkrivajo novinarji Dnevnika, vse bolj prepleteno z družbo Gio letalstvo, direktor Gia letalstva pa je od marca letos Bojan Žlebnik, ki je podpisal naročilo za "grški polet" družine Janša.
Namreč, predhodnik Gia letalstvo je bilo državno podjetje Gio, ki ga je vodil Savo Tatalović, ta pa je pred dolgimi leti hodil z - Aleksandro Ranković.
MLAJŠI BRAT IVANA PUŠNIKA je Bogdan Pušnik, lastnik poznane borzno-posredniške hiše Medvešek-Pušnik (kjer je bil solastnik tudi Ivan Pušnik), sicer pa dolgoletni poslovni prijatelj in zaveznik Bojana Petana, prvega človeka DZS in predsednika uprave časnika Dnevnik.
P.S. Bombastičen naslov kakšnega članka bi se torej lahko glasil tudi takole:
Janša iz Grčije priletel z letalom ciprskega podjetja v bivši lasti soproga tete prejšnje zaročenke starejšega sina Zorana Jankovića.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
so ugotovili Janeza Janšo Ivan Pušnik lojze peterle Franja Tudjmana Mime Jaušovec Franja Bobinca Aleksandro Ranković Aleksandra Leke Rankovića Maxime Pikula Damjana Jankovića Zorana Jankovića Bojan Žlebnik Savo Tatalovič Bogdan Pušnik Bojana Petana

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Mala Slovenija. Hobotnica okoli letala, ki je Janšo pripeljalo iz Grčije