objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Nedelja, 27. maj 2012 ob 07:36

Neuradno. DEA v Sloveniji. Ameriška enota za boj proti drogam je tukaj
Ameriške oblasti naj bi ljubljansko izpostavo DEA odprle po lanskih parlamentarnih volitvah in pred oblikovanjem Janševe vlade
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Po neuradnih, vendar zanesljivih informacijah, ki prihajajo iz obveščevalnih virov, so ameriške oblasti pred časom v Sloveniji odprle izpostavo svoje organizacije za boj proti drogam, znano po kraticah DEA (Drug Enforcement Administration), ki organizacijsko sodi pod ameriško ministrstvo za pravosodje.
Po navedbah naših virov so Američani enoto DEA odprli po parlamentarnih volitvah decembra lani in še pred oblikovanjem vlade Janeza Janše.
Spomnimo. Tudi veliko policijsko operacijo Balkanski bojevnik, kjer je prišlo do aretacije Dragana Tošića, domnevnega šefa slovenskega dela balkanskega narkokartela Darka Šarića, naj bi usmerjala prav ameriška DEA. Takrat so se razširile tudi govorice, da naj bi Američani, vsaj kar zadeva operacijo Balkanski bojevnik, informacijsko "blokirali" tedanjo ministrico za notranje zadeve Katarino Kresal, saj naj bi DEA preiskovala tudi morebitne povezave trgovine z mamili in delom slovenske politične elite.
 
ODMEV
V članku "Neuradno. DEA v Sloveniji. Ameriška enota za boj proti drogam je tukaj", ki ste ga 27. maja 2012 objavili na www.pozareport.si ste v povezavi z imenom Katarine Kresal ponovno večkrat uporabili besede "naj bi" in "morebiti", potem pa v nadaljevanju objavili povsem nepreverjene informacije in namigovanja.
Katarina Kresal je kot ministrica za notranje zadeve boj proti drogam in organiziranemu kriminalu postavila kot eno glavnih prioritet v letnih usmeritvah Policiji, v okviru aktivnosti organizacije Neodvisen.si pa se je tudi osebno angažirala na tem področju. Zato je vaše sklicevanje na "govorice" in njihovo širjenje zanjo žaljivo ter blati njeno ime.
Petra Škofic

 
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
ameriško ministrstvo za pravosodje Janeza Janše Dragana Tošića Darka Šarića Katarino Kresal Petra Škofic

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Neuradno. DEA v Sloveniji. Ameriška enota za boj proti drogam je tukaj