objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 30. maj 2012 ob 07:02

Socialni demokrati. Ljubica Jelušič Ljubljančanom: Jaz sem pa za Pahorja
Ljubljanski Socialni demokrati na tajni seji podprli svoje kandidate, od Igorja Lukšiča do Dušana Kumra
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Včeraj pozno popoldne so se pod vodstvom novega predsednika ljubljanskih Socialnih demokratov Antona Colariča "tajno" sestali delegatke in delegati SD iz prestolnice za usodni sobotni kongres SD v Kočevju. Gre za najštevilčnejšo skupino delegatov kongresa, kar 32(!) jih je, razpravljali pa so o podpori posameznim kandidatkam in kandidatom za posamezne funkcije.
Če so na volilni konferenci Socialnih demokratov v Celju pred dvema dnevoma jasno in glasno podprli predsedniškega kandidata Igorja Lukšiča (veliko zaslug pri tem naj bi imel Lukšičev strankarski zaupnik Aljuš Pertinač, ki je doma iz Celja, kjer je bil tudi izvoljen za delegata na prihajajočem kongresu), so ljubljanski delegati nekoliko bolj diplomatski. Tudi oni podpirajo Lukšiča, vendar posredno, na tak način, da so se odločili, da bo Ljubljana na kongresu podprla vse kandidatke in kandidate, ki prihajajo iz Ljubljane.
Skratka, Igorja Lukšiča za predsednika, Dušana Kumra za glavnega tajnika stranke, Bredo Papež in Francija Križaniča za člana predsedstva, Metko Tekavčič za predsednico konference.
Na sestanku delegacije sta bili tudi evropska poslanka Tanja Fajon in bivša ministrica za obrambo Ljubica Jelušič, obe se na kongresu tudi potegujeta za mesto podpredsednice. Jelušičeva je med debato direktno povedala, da ona povsem podpira ponovno izvolitev predsednika stranke Boruta Pahorja. Anton Colarič pa je delegatom na koncu priporočil, naj se na kongresu v Kočevju držijo "bolj skupaj", karkoli naj bi že to pomenilo.
Na jutrišnji volilni konferenci območnega odbora v Mariboru pa naj bi največ možnosti za podporo predsedniški kandidaturi imel Pahor, nekoliko manj Patrick Vlačič, Igor Lukšič pa menda skoraj nič.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Antona Colariča Igorja Lukšiča aljuš pertinač Dušana Kumra Bredo Papež Francija Križaniča Metko Tekavčič Tanja Fajon Ljubica Jelušič Boruta Pahorja Patrick Vlačič

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Socialni demokrati. Ljubica Jelušič Ljubljančanom: Jaz sem pa za Pahorja