objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Ponedeljek, 4. junij 2012 ob 17:04

Afera Planica. SMS-ji, objavljeni v Delu, so prirejeni, trdi Tomaž Lovše!
Zakulisje. Predsednik Mednarodne smučarske zveze Gian-Franco Kasper je zaposlen v fundaciji Marc Hodler, ki jo vodi Janez Kocijančič
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Oster spopad za interpretacijo kongresa Mednarodne smučarske zveze (FIS) v južnokorejskem mestu Kangvon, kjer Slovenska smučarska zveza ni uspela s kandidaturo za organizacijo svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju leta 2017, med Janezom Kocijančičem, predsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije in članov predsedstva FIS, ter odstopljenim predsednikom Smučarske zveze Slovenije Tomažem Lovšetom, se nadaljuje.
Časnik Delo je danes zgodaj popoldne objavil izpise posameznih SMS-sporočil, ki naj bi jih minulo sredo, dan pred glasovanjem o kandidaturi Planice, Tomaž Lovše pošiljal članu vodstva FIS, Hrvatu Vedranu Pavleku. Objavljeni izpisi naj bi dokazovali, da je Lovše grozil nekaterim članom FIS.
Tomaž Lovše pa trdi, da so objavljeni teksti prirejeni in vzeti iz konteksta. Zato v nadaljevanju objavljamo celotno korespondenco prek SMS-sporočil, med Lovšetom in Pavlekom, prejšnjo sredo, 30. junija. Z rumeno barvo so označeni posamezni stavki iz SMS-sporočil, ki jih je na svoji spletni strani objavilo Delo. Zakaj je uredništvo Dela objavilo samo delčke sporočil, lahko samo ugibamo.
Zdaj že bivši predsednik Smučarske zveze Slovenije nam je tudi zagotovil, da predsedniku Mednarodne smučarske zveze Gian-Francu Kasperju pred glasovanjem ni pošiljal prav nobenih elektronskih sporočil, čeprav Gian-Franco Kaspar v svojem elektronskem sporočilu, ki so ga danes dopoldne objavili na spletnem portalu Siol.net, navaja nekoliko drugače.
"Edini e-mail, ki sem ga poslal predsedniku FIS Gia-Francu Kasparju, je bil poslan šele po koncu glasovanja," pravi Tomaž Lovše. Sicer pa Kasperjevo sporočilo potrjuje včerajšnje navedbe Tomaža Lovšeta, da s predsednikom FIS v Južni Koreji nista imela osebne komunikacije in da mu Lovše fizično ni grozil.
To je bila "slovenska medijska laž" ter poskus "mojega medijskega linča", je prepričan Tomaž Lovše, ki za to, kot je že znano, krivi Janeza Kocijančiča.
Tukaj pa je zanimivo še eno pomembno dejstvo, ki dokazuje precej tesno navezo med Janezom Kocijančičem ter Gian-Francom Kasperjem. Slednji je namreč zaposlen v "smučarski" Fundaciji Marc Hodler (Marc Hodler Fundation), kateri predseduje nihče drug kot - Janez Kocijančič.
Dolgoletni predsednik slovenskega olimpijskega komiteja je trenutno na počitnicah v Vietnamu, zato naj bi "svojo resnico" o dogajanjih na kongresu v Kangvonu povedal prihodnji teden, ko se vrne domov.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
spopad za interpretacijo kongresa Janezom Kocijančičem Tomažem Lovšetom Vedranu Pavleku Gian-Francu Kasperju

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Afera Planica. SMS-ji, objavljeni v Delu, so prirejeni, trdi Tomaž Lovše!