objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Četrtek, 28. junij 2012 ob 06:50

Miheljak se je zaradi Franca Jurija skregal z Dnevnikom in noče več pisati
Da misli nehati, ni povedal, je pa to napisal v svoji poslednji kolumni, ki jo je oddal šele dan prej okoli pol osmih zvečer
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Vlado Miheljak ne bo več kolumnist časopisa Dnevnik. To je vsem postalo jasno po zadnjem odstavku njegove poslednje kolumne z naslovom "Tomaž Majer: Hlapec Jernej in njegova resnica," ki jo je objavil včeraj.
Tam je zapisal, da sta s Francom Jurijem "dolga leta teden za tednom, mesec za mesecem z besedo in risbo portretirala slovensko kliniko. Dejstva, da je bil odličen slovenski politični karikaturist Juri soavtor te zgodbe, nisem nikoli razumel kot privilegij kolumnista, ampak kot priboljšek za bralca. Kot češnjo na smetano. Ker Juri nima možnosti slovesa, se podpisani poslavljam in zahvaljujem najini dolgoletni publiki v imenu obeh."
Pozneje je sledilo uradno sporočilo uredništva: kolumnist Vlado Miheljak se je odločil prekiniti dolgoletno sodelovanje z Dnevnikom. S postopno razširitvijo in dopolnitvijo nabora avtorjev bo poslej v Dnevniku še več dobrih kolumen.
Vsaka takšna odpoved pa ima seveda svoje ozadje. Vlado Miheljak se včeraj na naše telefonske klice ni odzval, na Dnevniku pa smo neuradno izvedeli, da naj bi Miheljak pisanje svojih kolumen pogojeval z nadaljnjimi karikaturami Franca Jurija, ki pa jih Dnevnik zaradi vse slabših finančnih razmer in racionalizacije poslovanja ni bil več pripravljen plačevati. Miheljak, kot spoštovani kolumnist, naj bi bil tudi užaljen, ker ga vodstvo časopisa z odpovedjo Jurijevih karikatur ni pravočasno seznanilo.
Medtem pa naši viri na Dnevniku zatrjujejo, da Miheljak ni hotel ali zmogel razumeti, da so se časi spremenili, denarja ni več toliko kot prej, Dnevnik pa denar prvenstveno potrebuje za plačevanje "svojih ljudi" v hiši, ne pa Franca Jurija. Kar zadeva pravočasno obveščanje, pa odgovarjajo, kdo pa je Miheljak, da bi ga bilo potrebno sproti obveščati o poslovnih potezah časopisa. Po drugi strani Miheljak uredništva sploh ni obvestil, da namerava prenehati s pisanjem, to so prebrali šele v sredini kolumni, ki jo je poslal dan prej, okoli pol osmih zvečer. Zato menda tudi ni nobenih možnosti, da bi ga "vzeli nazaj" glede na znano dejstvo, da je Vlado Miheljak že nekajkrat prenehal s pisanjem kolumen in se potem vedno znova vračal na Dnevnik.
Mimogrede, odhajajoči Miheljak (po lanskih parlamentarnih volitvah za Janeza Janšo, predsednika vlade ter liderja stranke SDS, dosledno uporablja naziv Tomaž Majer) je bil pred časom medijsko razglašen "šele" za drugega najbolj vplivnega kolumnista v državi, takoj za Markom Crnkovičem, kolumnistom Sobotne priloge Dela. Glede na to, da Miheljak kolega kolumnista Crnkoviča že dlje časa ne prenese, ga je drugo mesto menda močno razjezilo.
Spomnimo. Franco Juri je bivši poslanec stranke Zares. Franco Juri tudi še vedno prejema denarno nadomestilo kot poslanec, ki ne more najti službe.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Vlado Miheljak Francom Jurijem Janeza Janšo Markom Crnkovićem

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Miheljak se je zaradi Franca Jurija skregal z Dnevnikom in noče več pisati