objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 2. julij 2012 ob 06:51

Številke. Stanovnikovi so Pogačarju plačali več kot milijon in pol evrov!
Da zveza borcev sploh ima toliko denarja, naj bi presenetilo celo Igorja Jurija Pogačarja. Na sedežu zveze borcev pa so se zavili v molk
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Minuli torek smo ekskluzivno razkrili zanimive nepremičninske posle, ki jih "furajo" Zveza združenj borcev za vrednote narodnoosvobodilne borbe in razvpiti poslovnež Igor Jurij Pogačar.
Spomnimo, vodstvo zveze borcev je od Pogačarja na Einspielerjevi 6 v Ljubljani odkupilo del poslovne stavbe, ki jo zdaj, spet skupaj s Pogačarjem, oddajajo v najem Javni agenciji za medicinske pripomočke in zdravila, vse skupaj pa davkoplačevalce mesečno stane okoli 25 tisoč evrov.
Za nakup poslovnih prostorov je vodstvo zveze borcev odštelo natančno 1.534.433,00 evrov! Pogodba je bila sklenjena 6. januarja letos, denar so plačali v treh obrokih, zadnji obrok je bil na transakcijski račun Pogačarjevega podjetja Ram Invest d.o.o. nakazan 11. marca letos. Da zveza borcev sploh ima toliko denarja in ga je v teh časih zmožna ter pripravljena odšteti za nakup nepremičnine, naj bi presenetilo celo Igorja Jurija Pogačarja.
Nepremičninskega podjetnika Pogačarja ter zvezo borcev naj bi sicer povezala ljubljanska nepremičninska agencija Stoja.
Na Zvezi združenj borcev za vrednote NOB pa so se glede nakupa nepremičnine zavili v molk. Na naša vprašanja, kako so financirali nakup, težak več kot poldrugi milijon evrov, in kdo se je za ta posel v njihovem imenu pogajal, nam niso hoteli odgovoriti. Uradna "odgovorna oseba" zveze borcev je sicer predsednik Janez Stanovnik. Prav tako nam iz nepojasnjenih razlogov niso hoteli zaupati podatkov o poslovanju zveze borcev, ki je registrirana kot društvo. Sporočilo so nam samo, da na naša vprašanja ne bodo odgovorili, ker naj bi v prvem članku zapisali stvari, ki ne držijo, bodo pa vse potrebne podatke posredovali Nacionalnemu preiskovalnemu uradu.
Mimogrede. Vse, kar smo zapisali v prvem članku, je točno. Naše pisanje potrjujejo listine, ki smo jih objavili znotraj članka, navedbe v našem članku pa je v nekaterih drugih medijih dodatno potrdil tudi Igor Jurij Pogačar.
 
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
ekskluzivno razkrili Igor Jurij Pogačar janez stanovnik

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Številke. Stanovnikovi so Pogačarju plačali več kot milijon in pol evrov!