objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Ponedeljek, 2. julij 2012 ob 06:57

Dva ministra, dve usodi. Radovan Žerjav kadruje, Janez Šušteršič žaluje ...
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Konec minulega tedna je lahko navdušil ministra za gospodarstvo in tehnološki razvoj Radovana Žerjava, hkrati pa razočaral ministra za finance Janeza Šušteršiča.
Vlada je za vršilca dolžnosti direktorja urada za intelektualno lastnino imenovala bivšega založnika, publicista in televizijskega zvezdnika Luko Novaka (Ljubezen gre skozi želodec), že pred lanskimi volitvami svetovalca Radovana Žerjava (Luka Novak je veljal tudi kot kandidat SLS za kulturnega ministra), dan prej pa je Žerjavu uspelo Dars vrniti pod okrilje Slovenske ljudske stranke. Uprava Darsa je bila namreč vseskozi domena SLS, po padcu Mateje Duhovnik ter imenovanju Matjaža Kneza (člana vodstva mariborske SLS) za začasnega predsednika uprave, se ta zgodba nadaljuje.
Z MINIMALNO KOREKTURO, finančnik Tone Svoljšak, novi član uprave Darsa, doslej zaposlen v revizorski hiši KPMG, je namreč kader Nove Slovenije.
OKEJ, ENI PRAVIJO, da je sicer vprašanje, koliko je Matjaž Knez dejansko sploh Žerjavov? Knez prihaja iz kroga blizu mariborskega župana Franca Kanglerja, odnosi med Kanglerjem ter Žerjavom pa niso ravno blesteči. Prej nasprotno. Po drugi strani naši viri iz Slovenske ljudske stranke opozarjajo, da mora Žerjav, če želi politično preživeti, deliti raznorazne koncesije frakcijam znotraj SLS. Od Marjana Podobnika prek Cirila Smrkolja do Franca Kanglerja ...
MIMOGREDE, POLOŽAJ mariborskega župana Franca Kanglerja naj bi se v zadnjem času realno spet nekoliko okrepil, potem ko je praktično že napovedal, da se bo čez dve leti vnovič potegoval za županski stolček.
V PETEK DOPOLDNE pa je hud udarec dočakal minister za finance Janez Šušteršič. Potem ko je dan prej na posebni tiskovni konferenci zmagoslavno napovedal dokapitalizacijo Nove ljubljanske banke z "neposrednim" vložkom aktualnega manjšinskega lastnika, belgijske KBC (le-ta naj bi vplačala 61 milijonov evrov svežega denarja), so se Belgijci nenadoma "čez noč" premislili ter dogovorjeni aranžma odpovedali. Moji prijatelji iz Virantove Državljanske liste pripovedujejo, da je bil Šušteršič preprosto šokiran. Celo v četrtek zvečer (menda) ni čisto nič kazalo, da Belgijci ne bodo vplačali zmenjenih evrov.
NO, SLABIH TERJATEV v Novi ljubljanski banki naj bi bilo za tri milijarde evrov. Se spomnite izjav padlega tajkuna Bineta Kordeža (Merkur), ko je na sodišču pod prisego izpovedal, da je z enim samim telefonskim klicem "nekoga" v banki dobil 100 milijonov evrov kredita?! Imena banke Bine Kordež sicer ni izdal, toda skoraj zanesljivo je šlo za pretežno državno NLB.
Se potemtakem še lahko čudimo Belgijcem?! Kakorkoli, Novo ljubljansko banko sta danes, namesto KBC, dokapitalizirala državna sklada Kad in Sod.
IMIDŽ JANEZA ŠUŠTERŠIČA je tako prvič, od začetkov vlade Janeza Janše, solidno načet, posledično pa tudi Državljanske liste. Kaj to praktično pomeni, glede na (med)koalicijske boje, ki finančnega ministra in Virantovo stranko čakajo v prihodnjih dneh in tednih (imenovanje nove uprave Nove ljubljanske banke, pa tudi Telekoma), bo kmalu bolj jasno ...
P.S. Po naših informacijah se Andraž Vehovar, lastnik podjetja Modra celica d.o.o., nekdanji tajnik in lobist Slovenke ljudske stranke, med Pahorjevo vlado pa lobist ene od frakcij znotraj Socialnih demokratov, po novem predstavlja kot zaupnik in človek Državljanske liste. Naši viri iz Virantove stranke pa zatrjujejo, da Vehovar "ni njihov".
Toliko v vednost!
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Radovana Žerjava Janeza Šušteršiča Luko Novaka Mateje Duhovnik Matjaža Kneza Tone Svoljšak Franca Kanglerja Marjana Podobnika Cirila Smrkolja Bineta Kordeža Janeza Janše Virantovo Toliko v vednost!

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Dva ministra, dve usodi. Radovan Žerjav kadruje, Janez Šušteršič žaluje ...