objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Četrtek, 12. julij 2012 ob 07:03

Rudolf Skobe prevzel Telekom. Menda soglasje SDS in Državljanske liste
Sedem nadzornikov za Skobeta, dva ne. Zakulisje: Virantovi stranki naj bi pripadla še dva člana bodoče Telekomove uprave
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Dokaj pozno sinoči, okoli pol desete ure, so nadzorniki Telekoma Slovenije izbrali novega predsednika uprave, kar je postal Rudolf (Rudi) Skobe, sicer predsednik uprave Telekomove hčerinske družbe TSmedia. Da bo Skobe "šel skozi", se je govorilo že popoldne, ko so nadzorniki začeli sejo, na koncu pa je za Skobeta glasovalo sedem od devetih članov nadzornega sveta, vključno s predsednikom Tomažen Bergincem.
Po besedah Tomaža Berginca je Skobe prepričal s "poslovno agresivnostjo, odločnostjo, poznavanjem panoge in dosedanjim 16-letnim delom v skupini Telekom," lobistično pa naj bi ga podprl del SDS blizu Janeza Janše, Državljanska lista Gregorja Viranta (glavni "ekspert" Virantove stranke za Telekom, izvršni direktor DL Janko Jenko, sicer trenutno dopustuje v Grčiji), velik del lobističnega posla za Skobeta pa naj bi "opravil" tudi ključni človek Pristopa Franci Zavrl. Po naših informacijah naj bi Virantova stranka pozneje dobila še dva člana nove (Skobetove) uprave Telekoma.
Najresnejšega Skobetova protikandidata za mesto novega predsednika uprave Telekoma, mariborskega odvetnika Igor Marinška, nekdanjega izvršnega direktorja Mobitela, pa naj bi najbolj "bremenilo" njegovo preteklo vodenje nadzornega sveta Nove ljubljanske banke. Virantova stranka je bila po naših informacijah sicer pripravljena podpreti tudi Marinška.
Rudolf Skobe bo vodenje Telekoma prevzel 1. septembra, ko v pokoj odhaja dosedanji predsednik uprave Ivica Krajnčevič, Skobetov odhod na čelo Telekoma pa bo posledično "sprostil" stolček direktorja TSmedie, ki izdaja spletni portal PlanetSiol.net in nastajajočo Telekomovo televizijo Planet TV.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Rudolf Skobe Tomažen Bergincem Janeza Janše Virantove Janko Jenko franci zavrl Igor Marinška Ivica Krajnčevič

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Rudolf Skobe prevzel Telekom. Menda soglasje SDS in Državljanske liste