objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Nedelja, 22. julij 2012 ob 06:59

Cestni divjak. Janković molči, policija pa trdi, mi uradno ne moremo nič!
Kaj pa, če bi mercedes vozil Janez Janša?! Videoposnetek cestnega divjanja ljubljanskega župana in predsednika Pozitivne Slovenije so nedoumljivo ignorirali na Pop TV, Kanalu A in TV Slovenija
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Včeraj smo ekskluzivno objavili nekaj več kot 8-minutni videoposnetek, ki prikazuje divjo vožnjo ljubljanskega župana in prvaka Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića po avtocesti Koper-Ljubljana več z kot 200 kilometri na uro. Janković je vozil svoj zasebni Mercedes-Benz serije E, z njim v avtomobilu pa je bila njegova žena Mija. Omejitve na cesti so med 110 in 130 kilometrov na uro, kar pomeni, da bi Janković zaradi grobih kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa moral plačati okoli 400 evrov globe, poleg tega bi moral ostati tudi brez vozniškega dovoljenja.
Toda policija, sodeč po uradni izjavi vodje sektorja za odnose z javnostmi Policije Vesne Drole, mu ne more nič?! Vodstvo slovenske policije sicer pravi, da policija "spremlja ravnanje voznikov v cestnem prometu, kot tudi posnetke, ki jih objavljajo mediji." Vendar hkrati opozarjajo, da "morajo biti meritve hitrosti v cestnem prometu, na podlagi katerih je mogoče izpeljati prekrškovni postopek, izvedene z merilniki hitrosti, ki so tipsko odobreni in izpolnjujejo meroslovne in z njimi povezane tehnične zahteve." Če temu ni tako, policija ali drugi nadzorni organi pač "nimajo zakonske podlage za ukrepanje."
Povedano drugače, Zoran Janković, ki svoje divje vožnje od Kopra do Ljubljane včeraj ni komentiral, se bo po vsem sodeč izvlekel brez kazni.
Ampak spomnimo se, kako v podobnih primerih ravnajo policije drugih evropskih držav. Tudi naši mediji so pred časom poročali, da je belgijska policija na podlagi videoposnetka, objavljenega na spletnem portalu You Tube, ujela voznika, ki je po avtocesti divjal skoraj 300 kilometrov na uro. Prijeli so ga kljub temu, da je video posnel sopotnik v vozilu, ki je svojo kamero med vožnjo usmeril tudi na merilec hitrosti.
Po objavi videoposnetka cestnega divjanja Zorana Jankovića so bili tudi tokrat zanimivi in poučni odzivi posameznih slovenskih medijev. Čeprav je po naših informacijah videoposnetek pridobila tudi ena od televizij, ga na Pop TV, Kanalu A ali TV Slovenija (vsaj) doslej še niso predvajali. Kar je pravzaprav nedoumljivo, saj gre za evidentno in grobo kršitev prometnih predpisov župana prestolnice ter predsednika - po številu poslancev, namreč - največje slovenske politične stranke.
Samo predstavljajte si, da bi se "kaj takšnega" zgodilo kje drugje v zahodni Evropi? Tam bi takšen video dobesedno pograbili tudi vsi tako imenovani "mainstrean" mediji ter medijsko "linčali" predrznega politika.
No, vprašajmo se tudi, ali bi slovenske televizije ignorirale videoposnetek, ki bi prikazoval podobno cestno divjanje Janeza Janše in Urške Bačovnik?!
Vožnjo Zorana Jankovića so tokrat zamolčali tudi na Slovenski tiskovni agenciji, v časopisih Dnevnik in Večer, malce sramežljivo so poročali v Delu, se je pa novica znašla na "naslovnici" spletnih strani Slovenskih novic, Žurnala24, tednika Reporter in Info TV.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
ekskluzivno objavili Zorana Jankovića Mija Vesne Drole Janeza Janše Urške Bačovnik

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Cestni divjak. Janković molči, policija pa trdi, mi uradno ne moremo nič!