objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 28. julij 2012 ob 07:17

Svaka mu čast! Dan, ko je Zoran Janković definitivno prekosil samega sebe
Medijem razkril tudi odstop generalne direktorice Dursa. Janković pravi, da je morda dobila kakšno anonimno pismo, ki bi povzročilo njene bolečine zaradi Zorana Jankovića
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Na včerajšnji tiskovni konferenci je ljubljanski župan in prvak Pozitivne Slovenije Zoran Janković definitivno prekosil samega sebe. Ne samo, da (on) kobajagi še vedno ne ve, "kaj je narobe" z Novo ljubljansko banko (Janković namreč "poziva", naj mu nekdo pojasni, kaj je narobe v NLB?!), pravi biseri tiskovne konference so bili odgovori, povezani z njegovim divjanjem po avtocesti od Kopra do Ljubljane tudi po 200 kilometrov na uro, in Jankovićevo razkritje odstopa generalne direktorice davčne uprave Mojce Centa Šircelj.
Objava videoposnetka cestnega divjanja Zorana Jankovića v spremstvu žene Mije dobiva vse bolj bizarne razsežnosti, čeprav tipične za našo državo. Potem ko je vodstvo policije šele po štirih dnevih klonilo pod medijskim pritiskom spletnega portala, ki ga pravkar berete, demantiralo samo sebe in vendarle začelo prekrškovni postopek zoper politika Jankovića, zdaj Janković novinarjem nonšalantno razlaga, da on sam sebe na posnetku ne prepozna, dopušča pa možnost, da je to on.
Avtorja videoposnetka pa "poziva", naj posreduje datum in uro vožnje, on pa bo na svojem rokovniku preveril, kje je bil v tem času.
Mimogrede, o tem, ali je na videoposnetku morda prepoznal vsaj svoj Mercedes-Benz 4Matic (letnik 2003), pa Zoran Janković še modro molči.
Janković se gre torej nekaj podobnega kot takrat, ko so v medije pricurljali dokumenti davčne uprave, ki ljubljanskega župana in prvaka Pozitivne Slovenije resno bremenijo številnih kaznivih dejanj, od davčne utaje, pranja denarja do oškodovanja upnikov.
Spomnimo. Zoran Janković je glasno "pozival" inšpektorje Dursa (je malce hecno, ampak Janković kar naprej nekoga nekaj "poziva", kot svojevrstni psihološki fenomen), naj pridejo in ga preiščejo, čeprav so na Dursu svoje delo, kot so potrjevali prav omenjeni dokumenti, svoje delo že opravili. Zoran Janković tedaj ni izpadel cinično ali verodostojno, ampak prav bedasto.
Pa smo spet pri davčni upravi. Zoran Janković je na včerajšnji tiskovni konferenci novinarjem tudi povedal, da je odstopila direktorica Dursa, in se vprašal, zakaj se o tem nič ne poroča. Na Dursu so dve uri pozneje tudi uradno potrdili, da je direktorica res odstopila, je pa trenutno na dopustu. Še natančneje, bila naj bi na poročnem potovanju. Prejšnji mesec se je namreč na avstrijskem Koroškem poročila s poslancem SDS ter predsednikom parlamentarne komisije za finance in monetarno politiko Andrejem Šircljem.
Toda vprašajmo se, kako je Zoran Janković tako precizno vedel, kaj se dogaja z direktorico Dursa, in kako je mogoče, da vodja opozicijske stranke, prevsem pa nekdo, ki je v zelo resnem davčnem postopku, medijem na svoji tiskovni konferenci "uradno" sporoča odstop prve dame davčne uprave.
Odgovori na ta vprašanja so bolj ali manj logični. Zoran Janković je novinarjem dal vedeti, kako ima na davčni upravi odlične vire, zveze, vpliv, in morda celo obvladuje davčni postopek, ki ga Durs uradno vodi zoper njega. Da naj bi Janković imel "na zvezi" nekatere vplivne uradnike Dursa, se sicer po Ljubljani govori že dlje časa.
Ta zgodba pa ima še temnejšo plat. Informacije o tem, da naj bi Mojca Centa Šircelj odstopila, so zaokrožile že kmalu potem, ko je direktorica Dursa prejela anonimno pismo (konec maja), kjer so ji neznanci grozili, da ji bodo ubili sina, če ne bo Durs prenehal preiskovati Zorana Jankovića. Slednji je grožnje seveda takoj javno obsodil. Generalna direktorica Dursa je od takrat naprej imela tudi policijsko varovanje. Včeraj pa je Zoran Janković med drugim dejal, da je ena od možnosti za njen odstop lahko tudi kakšno anonimno pismo, ki bi povzročilo njene bolečine zaradi Zorana Jankovića.
Ni kaj, "svaka mu čast." Je pa zelo čudno, da mu kdo od njegovih sodelavcev ali prijateljev vsaj enkrat ne prišepne, naj preneha trositi tovrstne neumnosti ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
zoran janković Mojce Centa Šircelj Mije poročnem potovanju Andrejem Šircljem anonimno pismo

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Svaka mu čast! Dan, ko je Zoran Janković definitivno prekosil samega sebe