objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 24. avgust 2012 ob 15:25

Dokumenti. Zdaj je tudi uradno. Durs Jankovića sumi treh kaznivih dejanj!
Zelo hude obtožbe. Zoran Janković naj bi kot župan mestne občine zlorabljal pooblastila, finančno izčrpaval mestni proračun v svojo korist, ponarejal poslovne listine in oškodoval upnike Electe
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Davčna uprava je na Specializirano državno tožilstvo, generalno policijsko upravo (upravo kriminalistične policije) in Nacionalni preiskovalni urad poslala zaupno davčno dokumentacijo, iz katere izhaja, da Durs ljubljanskega župana in prvaka Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića sumi storitve "treh kaznivih dejanj." Gre za kaznivo dejanje zlorabe položaja, kaznivo dejanje ponareditve poslovne listine in kaznivo dejanje oškodovanja upnikov.
To so davčni inšpektorji ugotovili pri davčnem nadzoru več pravnih in fizičnih oseb, ki so povezane z družino Janković, predvsem pa z Zoranom ter njegovima sinovoma Damijanom in Juretom.
Kot je razvidno iz priložene dokumentacije, naj bi Zoran Janković kot župan Mestne občine Ljubljana zlorabljal pooblastila, finančno izčrpaval mestno občino in ji povzročal finančno škodo, hkrati pa pridobival premoženjsko korist za podjetja, ki so v "neposredni ali posredni" lasti in upravljanju njegovih ožjih sorodnikov ali njega samega.
Asignacijske pogodbe, na podlagi katerih je denarni tok šel od mestne občine na družbo Grep (Stožice) in potem direktno v znani Jankovićevi podjetji KLM Naložbe ter Electo Inženiring, pa davčna uprava šteje kot ponarejanje poslovnih listin in oškodovanje upnikov.
Del pridobljene zaupne dokumentacije, sicer označene kot davčna tajnost, ki jo je davčna uprava 19. aprila letos posredovala na državno tožilstvo, policijo in NPU, objavljamo danes, večji del pa jutri zjutraj.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Specializirano državno tožilstvo Zorana Jankovića davčnem nadzoru Damijanom Juretom

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Dokumenti. Zdaj je tudi uradno. Durs Jankovića sumi treh kaznivih dejanj!