objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Sobota, 8. september 2012 ob 07:15

Udar lionistov: iz Luke Koper odletel Veselko. Vladni viri: to je sabotaža
Vodenje Luke Koper začasno prevzel nadzornik Bojan Brank, za Arnejem Mislejem pa naj bi star strahotni lobist Otmar Zorn
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Včeraj zjutraj smo napovedali zamenjavo predsednika uprave Luke Koper Gregorja Veselka, kar se je na seji nadzornega sveta potem tudi zgodilo. Člani nadzornega sveta so Veselka "nekrivdno razrešili", za vršilca dolžnosti predsednika uprave pa ustoličili Bojana Branka, člana nadzornega sveta in predsednika kadrovske komisije. Brank naj bi Luko Koper vodil največ dva meseca, njegov status člana nadzornega sveta pa medtem ostaja "zamrznjen".
Na seji so sicer razpravljali tudi o imenovanju novega šefa uprave. Brank je navijal za Arneja Misleja, svojega kolega iz ljubljanskega kluba Lions club Ilirija, predsednik nadzornega sveta Janez Požar pa naj bi se bolj ogreval za Rada Antoloviča. Ker ni bilo soglasja, so pač začasno postavili Bojana Branka.
Mimogrede, za razrešitev Gregorja Veselka naj bi glasovalo sedem članov nadzornega sveta, odstavljenemu Veselku pa pripada šest plač odpravnine, kar nanese okoli 75 tisoč evrov.
Že včeraj smo pisali, da naj bi šlo za lionistični kadrovski udar, za Arnejem Mislejem pa naj bi stal vplivni poslovnež Otmar Zorn, dosedanji član sveta Agencije za upravljanje gospodarskih naložb, lastnik številnih podjetij ter eden od najbogatejših Slovencev, guverner slovenskega distrikta Rotary, predvsem pa "strahoten" lobist, kot nam je Otmarja Zorna slikovito opisal eden od najboljših poznavalcev slovenskih linonistov in rotarijcev
Spomnimo, Mislej je (bil) tudi predsednik tako imenovanega akreditacijskega sveta AUKN, Otmar Zorn pa naj bi prek njega v nadzorne svete spravil "na trume" lojalnih rotarijcev in lionistov.
Janez Požar, uradnik ministrstva za infrastrukturo in prostor, je po včerajšnji seji nadzornega sveta dejal, da sta z resornim ministrom Zvonkom Černačem že govorila po telefonu, toda naši viri iz vlade ocenjujejo, da naj bi pri razrešitvi Veselka ter začasnem imenovanju Bojana Branka šlo celo za sabotažo.
Po navedbah naših virov se bo minister Černač lotil odgovornosti nadzornikov, "vpliv lionistov" na Luko Koper in še nekatera druga podjetja pa naj bi menda preverila tudi Komisija za preprečevanje korupcije.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
smo napovedali zamenjavo Gregorja Veselka Bojana Branka Arneja Misleja Janez Požar Rada Antoloviča Otmar Zorn Zvonkom Černačem

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Udar lionistov: iz Luke Koper odletel Veselko. Vladni viri: to je sabotaža