objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 17. september 2012 ob 07:02

Rajko Siročič pred zamenjavo. Kaj počne skrivnostna ženska Ingrid Sever?
Naši viri: Siročič naj bi z razkritjem prestižne hrvaške vile Černačevega svetovalca Emanuela Čerčka reševal svoj stolček na čelu družbe DRI
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Janševa vlada namerava v kratkem zamenjati predsednika uprave državne družbe DRI Rajka Siročiča, pravijo naši viri, razlog zamenjave pa naj bi bilo posebno poročilo o Pregledu posameznih poslov DRI, ki ga je 23. januarja letos obravnavalo vodstvo Agencije za upravljanje kapitalskih naložb. Spomnimo, Aukn je pozneje Rajka Siročiča tudi ovadil Komisiji za preprečevanje korupcije.
Avtor poročila je bil Rajko Sajič, ki je znotraj Aukn zadolžen tudi za Dars, Luko Koper in Splošno plovbo.
Poročilo navaja več spornih poslov Rajka Siročiča, od naročenih svetovalnih (prevajalskih) storitev za ceste Srbije, za kar so na DRI plačali dobrih 236 tisoč evrov, do trimesečnega svetovanja za PR-storitve, ki jih je stalo več kot 16 tisoč evrov. Siročič je naročal tudi fotografske storitve (pri mariborski agenciji Mediaspeed) in si plačal dvostranski intervju v enem od časnikov. DRI je za intervju odštela 4.284 evrov. Pri sklepanju teh svetovalnih in drugih pogodb je Rajko Siročič, kot ugotavljajo na Aukn, tudi dosledno ignoriral Zakon o javnih naročanju, čeprav bi ga moral upoštevati.
Faksimile dela poročila objavljamo v nadaljevanju.
Posebno vlogo znotraj družbe DRI naj bi imela javnosti manj znana mariborska podjetnica Ingrid Sever, precej skrivnostna "lastnica" strokovnega kongres upravljavcev železniške infrastrukture RIMC. Po naših informacijah naj bi prav Severjeva opravljala "umazane" posle za Rajka Siročiča, predvsem v medijskem zakulisju. Del poročila Aukn je zato namenjen tudi Severjevi, pri čemer je vodstvo Aukn potrebovalo mesec dni, plus dodatne intervencije, da je od vodstva DRI končno le dobilo nek odgovor, ali je Ingrid Sever pogodbeno povezana z DRI. Tudi ta del poročila objavljamo v nadaljevanju.
Rajko Siročič in Severjeva naj bi stala tudi v ozadju najnovejše afere Emanuela Čerka, posebnega svetovalca Zvonka Černača, ministra za infrastrukturo in promet, ter medijskega razkritja prestižne vile družine Čerček v Lovrečici blizu Umaga. Ker naj bi Čerček imel nalogo, da pripravi zamenjavo Siročiča, so "ven" prišli podatki o Čerčkovi hrvaški vili.
Ingrid Sever je sicer Mariborčanka, z Rajkom Siročičem pa so jo pogosto videli skupaj na slovenski obali, pravijo naši viri.
Še preden smo želeli stopiti v stik s famozno Ingrid Sever, so nas naši viri opozorili, da se po mobilnem telefonu predstavlja kot "neka druga ženska." In res, poklicali smo jo na njen mobilni telefon, ki je zvonil v prazno. Potem je prišla njena zahteva, na pošljemo SMS. Predstavili smo se, natančno povedali, da pišemo zgodbo o njej in Rajku Siročiču, zato pričakujemo njen povratni klic. Kljub temu, da smo se predstavili, nam je odgovorila, da ne ve, kdo smo in da nima pojma, o čem govorimo, nato pa se ni več oglasila.
Za osvežitev spomina. Rajko Siročič je nekdanji predsednik uprave Darsa, do prihoda na DRI pa je služboval v Novi ljubljanski banki.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Rajka Siročiča Rajko Sajič Ingrid Sever Emanuela Čerka Zvonka Černača

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Rajko Siročič pred zamenjavo. Kaj počne skrivnostna ženska Ingrid Sever?