objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Torek, 18. september 2012 ob 06:59

Mož, ki se je med gradnjo Stožic uprl Jankoviću, zdaj dobiva posle na Darsu
Darsova naročilnica za podjetje Leka Transport, ki naj bi porušilo vse cestinske postaje na slovenskih avtocestah
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Miran Srčnik, direktor in solastnik podjetja Leka Transport, je na Darsu dobil posel rušenja štirih cestninskih otokov na čelih cestninske postaje Log, po naših informacijah pa je njegovo podjetje predvideno tudi za rušenje preostalih cestninskih postaj. Na Darsu so nam povedali, da je bilo podjetje Leka d.o.o. izbrano kot najugodnejši ponudnik, na podlagi zbiranja ponudb.
Naročilnica za izvedbo posla je izdana v vrednosti 28 tisoč evrov brez DDV, končni obračun del v tem trenutku pa še ni opravljen, dodajajo na Darsu.
No, za osvežitev spomina. Bivša predsednica uprave Darsa Mateja Duhovnik je pred časom povedala, da bi rušenje ene cestninske postaje Dars stalo okoli 250 tisoč evrov.
Miran Srčnik pa, spomnimo, ni katerikoli podjetnik. Medijsko je zaslovel avgusta 2010, tik pred odprtjem športnega parka Stožice, ko se je zaradi razvpitih neplačil podizvajalcem javno uprl ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću ter podjetjema Grep (graditelji Stožic) in Sektor Beton. S težko mehanizacijo svojega podjetja je učinkovito blokiral dvorano Stožice, kar bi skoraj preprečilo uradno odprtje dvorane ter igranje prijateljske tekme med košarkarskima reprezentancama Slovenije in Španije.
Zoran Janković je takrat besno izjavil, kako ima "te zgodbe z Leko že zadosti" in da "če bi imel Srčnik čisto vest, bi vse to urejal preko sodišča." Grozilo je celo posredovanje policije, toda na Srčnikovo stran se je postavil tudi Andrej Klobasa iz Sekcije za promet pri Gospodarski zbornici, ki je zagrozil, da če bo policija ukrepala proti Srčniku in Leki, bodo tovornjakarji zaprli celo Slovenijo.
Grep in Sektor Beton sta bila nato prisiljena popustiti, dogovor o plačilu so sklenili in Miran Srčnik je svoje tovornjake izpred dvorane v Stožicah umaknil.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Miran Srčnik Mateja Duhovnik Zoranu Jankoviću Andrej Klobasa

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Mož, ki se je med gradnjo Stožic uprl Jankoviću, zdaj dobiva posle na Darsu