objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Petek, 21. september 2012 ob 08:34

Neuradno. Brezposelni eks minister Vlačič si želi postati šef Luke Koper
Patrick Vlačič ne komentira, toda stolček predsednika uprave bi nekdanjemu ministru za promet rešil kariero
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Danes popoldne naj bi bil znan "ožji izbor" kandidatov za novega predsednika uprave Luke Koper, med njimi pa naj bi bil, vsaj po naših informacijah, tudi nekdanji minister za promet v Pahorjevi vladi Patrick Vlačič. Da si Vlačič močno želi postati šef Luke Koper, nam je potrdilo več različnih virov, medtem ko Vlačič teh informacij ni niti potrdil, niti zanikal.
Spomnimo, pred dvema tednoma so člani nadzornega sveta zamenjali dosedanjega predsednika uprave Gregorja Veselka in začasno nastavili Bojana Branka, sicer člana nadzornega sveta, kot vršilca dolžnosti šefa uprave. Potem ko je iz igre za novega predsednika uprave očitno že izpadel Brankov favorit, znan ljubljanski poslovnež Arne Mislej, je za prvega favorita obveljal Rado Antolovič, ki ga forsira predsednik nadzornega sveta Janez Požar.
Toda zapleta se tudi okoli Antoloviča, saj na dan prihajajo nekatere sporne zgodbe, povezane z njegovim službovanjem v Splošni plovbi Piran, ki naj bi bile, še nepreverjeno, po pripovedovanju naših virov celo zelo blizu nekaterim kriminalnim početjem. Antolovič in Požar menda tudi nista samo bežna znanca, pravijo naši viri, saj naj bi se večkrat srečevala, tudi v družbi Patricka Vlačiča, nekdanjega Vlačičevega državnega sekretarja Igorja Jakomina in bivšega direktorja Splošne plovbe Alda Krejačiča. Janez Požar, sicer uradnik na ministrstvu za infrastrukturo in prostor, pa velja za "Vlačičev kader".
Nekdanji minister za promet Patrick Vlačič bi z morebitnim imenovanjem za predsednika uprave Luke Koper fino "rešil" tudi svojo nadaljnjo kariero, saj se mu po 30. septembru, ko mu poteče izplačevanje nadomestila za ministrsko plačo, obeta "brezposelnost". Njegov predmet (pravo) na ljubljanski Fakulteti za promet in pomorstvo so mu namreč ukinili in mu zdaj ponujajo le še možnost 20-odstotne zaposlitve.
Mimogrede, za Patricka Vlačiča nekateri cinično pripovedujejo, da je "super za družbo," ampak ne za "gospodarsko družbo".
Spomnimo, Vlačič je na zadnjem kongresu Socialnih demokratov v Kočevju, kjer se je neuspešno potegoval za predsednika stranke, ostal tudi brez vseh funkcij v stranki. Pred časom pa naj bi začel nagovarjati novega predsednika SD Igorja Lukšiča, če bi lahko (Vlačič namreč) postal nosilec liste Socialnih demokratov na prihodnjih volitvah v evropski parlament, ki bodo sicer šele leta 2014. Druga možnost, kako naj bi obstal v politiki, se Vlačiču "svita" ob morebitni zmagi Boruta Pahorja na predsedniških volitvah. Pahorju bi tako avtomatično prenehal mandat poslanca v državnem zboru, prva na vrsti za nadomestno poslanko pa je v tem primeru nekdanja ministrica za obrambo Ljubica Jelušič. Če bi se tudi ona odrekla poslanskemu mandatu, kar je sicer zelo malo verjetno, na vrsto končno pride Patrick Vlačič ...
Po objavi članka nam je Patrick Vlačič sporočil, da se na javni razpis za predsednika uprave Luke Koper ni prijavil.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Patrick Vlačič Gregorja Veselka Bojana Branka Arne Mislej Rado Antolovič forsira predsednik nadzornega Janez Požar Igorja Jakomina Alda Krejačiča Igorja Lukšiča Boruta Pahorja Ljubica Jelušič

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Neuradno. Brezposelni eks minister Vlačič si želi postati šef Luke Koper