objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sreda, 26. september 2012 ob 02:29

Novinar Cipot s tožbo in ovadbo nad Ujčiča. Erjavec: DeSUS s tem nima nič!
Televizijec Boris Cipot se že nekaj let bori za pošteno poplačilo svojih honorarjev na mariborski lokalni televiziji RTS
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Znan dolgoletni televizijski novinar Boris Cipot je po koncu svoje kariere na TV Slovenija začel delati na mariborski lokalni televiziji RTS. Za družbo Tele 59, ki je v lasti Janeza Ujčiča, danes vidnega člana stranke DeSUS in državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade Janeza Janše, je septembra leta 2004 podpisal pogodbo kot "zunanji sodelavec" za pripravo prispevkov in vodenje oddaj, toda za plačilo honorarjev se je obrisal po nosom.
Tri leta pozneje (2007) je Cipot zaradi neplačila vložil tožbo in 16. septembra lani končno le dočakal pravnomočno odločbo. Janez Ujčič in televizija RTS mu zdaj dolgujeta nekaj več kot 28 tisoč evrov, kljub pravnomočni sodbi in že vloženi izvršbi pa Boris Cipot denarja še vedno ni dobil.
Vse, še "zadnji kabel" ima televizija RTS pod hipoteko, pri Novi kreditni banki Maribor ter Probanki, jezno ugotavlja Cipot. Po hipoteko sta tudi njihova poslovna stavba in studiu na Prešernovi ulici, samo NKBM dolgujejo tri milijone evrov. Vsa vozila RTS pa so pisana na Hypo Leasing.
Zaradi nenehnega izogibanja pogodbenemu plačilu pa namerava Boris Cipot zoper Janeza Ujčiča in Stipeta Jerića, sedanjega direktorja RTS, vložiti kazenski ovadbi zaradi poslovne goljufije. Ker je Ujčič še funkcionar Desusa, je Cipot protestiral tudi pri Karlu Erjavcu, predsedniku stranke Desus in ministru za zunanje zadeve. Erjavec mu je odgovoril, da mu je Stipe Jerić sporočil, da bodo "zadevo" uredili, vendar potrebujejo čas, hkrati pa je Erjavec dal Cipotu vedeti, da se "on v to zadevo ne želi vmešavati, ker s tem nima nič," ni pa korektno, dodaja Erjavec, da Cipot v to "meša Desus". Boris Cipot pa Erjavcu odgovarja takole: Ne mešam Desusa v to, le opozarjam na obljube, ki jih je dal Ujčič, ki je državni sekretar v "kvoti" Desusa. Boris Cipot nam je včeraj še sporočil, da je o tem obvestil tudi kabinet Janeza Janše.
Mimogrede, Janez Ujčič je doslej že večkrat javno zagotovil, da bo, predvsem zaradi funkcije državnega sekretarja, izstopil iz lastniške strukture televizije RTS, vendar tega še vedno ni storil.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
boris cipot Janeza Ujčiča Janeza Janše Stipeta Jerića Karlu Erjavcu

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Novinar Cipot s tožbo in ovadbo nad Ujčiča. Erjavec: DeSUS s tem nima nič!