objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Četrtek, 11. oktober 2012 ob 06:48

Nepošteno. Danilo Türk zlorabil odlikovanje Gustinčiča. Lukšič ima prav
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Predsednik republike Danilo Türk je včeraj popoldne z redom za zasluge odlikoval znanega novinarja Jurija Gustinčiča za novinarski prispevek k odprtemu, strpnemu in kulturnemu javnemu dialogu. Odlikovanje ni sporno, še manj je sporen Jurij Gustinčič (ki ga tudi sam kot nekdanjega dopisnika iz Združenih držav Amerike in komentatorja mednarodnih odnosov zelo cenim), je pa zato hudo sporen datum njegovega odlikovanja. Ta namreč dobesedno navaja na to, da je predsednik Türk odlikovanje staroste slovenskega novinarstva surovo in brezkompromisno izkoristil za svojo predvolilno kampanjo.
Predsednik Türk bi lahko Jurija Gustinčiča odlikoval "kadarkoli in kjerkoli," če parafraziramo kardinala Franca Rodeta. Ampak ne, predsednik Danilo Türk je Gustinčiča odlikoval tako rekoč na predvečer začetka uradne predvolilne kampanje za predsednika republike, odlikovanec Jurij Gustinčič pa je eden od tako imenovanih VIP podpornikov Türkove kandidature. Tako je z "datumom odlikovanja" predsednik Türk nepošteno in egoistično vrgel senco tudi na odlikovanje samo, kar si Jurij Gustinčič zagotovo ni zaslužil.
Škoda in po svoje zelo žalostno.
Mimogrede. Predsednik Türk je na priložnostno slovesnost ob včerajšnjem odlikovanju Jurija Gustinčiča v protokolarnih predsedniških sobanah na Gregorčičevi ulici selektivno ter diskriminatorno povabil samo predsednika Društva novinarjev Slovenije Matijo Stepišnika, ne pa tudi predsednika Združenja novinarjev in publicistov Igorja Kršinarja, kar bi se nedvomno spodobilo, če že gre za odlikovanje, kot pravi Danilo Türk, prvega peresa slovenskega novinarstva.
P.S. Seznam podpornikov ponovne kandidature predsednika Danila Türka tudi tehnično dokazuje pravilnost politične ocene prvaka Socialnih demokratov Igorja Lukšiča, izrečene med intervjujem za zadnjo številko tednika Reporter. Lukšič je dejal, da se okoli Danila Türka (in Zorana Jankovića) zbira "stara levica," okoli njega in Boruta Pahorja pa "nova levica."
No, seznam "podpornikov", objavljen na spletni strani www.daniloturk2012.si, Igorju Lukšiču daje prav. Türkovo vnovično kandidaturo za predsednika republike podpirajo vsi dosedanji predsedniki bivše "partije", Milan Kučan, Janez Kocijančič in Ciril Ribičič, ne pa tudi Pahor in Lukšič ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Danilo Türk Jurija Gustinčiča Franca Rodeta podpornikov Matijo Stepišnika Igorja Kršinarja

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Nepošteno. Danilo Türk zlorabil odlikovanje Gustinčiča. Lukšič ima prav