objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Četrtek, 22. november 2012 ob 06:57

Nova služba Jožefa Školča. Že dela kot tajnik, čeprav še ni bilo skupščine
Za plačo mu ne bo treba skrbeti. Zveza za tehnično kulturo Slovenije dobiva na milijone evrov davkoplačevalskega denarja
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Nekdanji vrhunski politik Jožef Školč je našel novo službo. Od prvega oktobra dalje je namreč zaposlen kot glavni tajnik Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS). Pri tem je zanimivo, da Školč že dela na "Zotki", čeprav je kot glavni tajnik na spletni strani ZOTK še vedno naveden Mirko Vaupotič. Kot nam je pojasnila Mija Kordež, ena od zaposlenih na ZOTKS, Školč res dela že od 1. oktobra dalje, za tajnika pa ga bo imenovala šele skupščina ZOTK, ko se bo prvič sestala. Kdaj naj bi bila skupščina, pa pred dvema tednoma še ni bilo znano. Jožef Školč se na naše telefonske klice in sporočila ni odzval.
ZOTKS je "zveza društev" in njihovih asociacij, ima status društva ter deluje v javnem interesu, kot piše na njihovi spletni strani. Sicer pa od države pokasira precej denarja. Po podatkih Supervizorja se je tako v zadnjih nekaj letih na transakcijski račun ZOTKS nateklo zelo solidnih 5 milijonov in 438 tisoč evrov davkoplačevalskega denarja. Kar pomeni, da je denar za "Školčevo plačo" tako rekoč zagotovljen.
Predsednik upravnega odbora ZOTKS je znan nekdanji poslanec LDS Mitja Slavinec, med člani(cami) upravnega odbora pa najdemo sedanjo poslanko Pozitivne Slovenije in podpredsednico državnega zbora Renato Brunskole. Za dolgoletnega "ključnega" človeka ZOTKS pa velja podpredsednik upravnega odbora Rade Stojanović.
Spomnimo, Jožef Školč je bil pred leti predsednik LDS, predsednik državnega zbora in minister za kulturo, nazadnje pa državni sekretar v kabinetu Boruta Pahorja, ko je bil Pahor predsednik vlade. Školč se je pred kratkim neuspešno potegoval za direktorja Obalnih galerij Piran.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Jožef Školč Mirko Vaupotič Mija Kordež Mitja Slavinec Renato Brunskole Rade Stojanović Boruta Pahorja

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Nova služba Jožefa Školča. Že dela kot tajnik, čeprav še ni bilo skupščine