objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Nedelja, 9. december 2012 ob 07:11

Demonstracije. Pest, ki razbija simbol Nata, so to skrajno desni ali levi?!
Med tistimi, ki naj bi najbolj spinali posamezne novinarje, kako naj poročajo o spopadih na demonstracijah, omenjajo tudi nekdanjega direktorja Sove in bivšega predsednika LDS Iztoka Podbregarja
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Mediji, ki poročajo z demonstracij, so doslej bolj ali manj ustvarili sliko, da so bili (edini) razbijači ter nasilneži na razvpitih petkovih demonstracijah (30. novembra) pred parlamentom v Ljubljani, ki so se spremenile v nasilje in pretep s policijo, pripadniki neonacističnih, torej skrajno desničarskih političnih skupin. Kar so mediji utemeljevali predvsem z ikonografijo, simboli (keltski železni križec ali karantanski panter) in garderobo ("desničarji" so nosili kapuce in kirurške maske, "levičarji" pa kapuce ter šale) tistih demonstrantov, ki naj bi se malo pozneje spremenili v huligane. Pri tem so posamezni novinarski poročevalci resda omenili tudi "pest, ki razbija simbol pakta Nato", vendar takole bolj - mimogrede, brez političnih kvalifikacij.
No, ob tem je pomenljivo vsaj dvoje.
Prvič, ta pest, ki razbija simbol pakta Nato (kompas), je na demonstracijah znak številnih skrajno levičarskih grupacij, kar so mediji gladko in profesionalno precej nekorektno zamolčali.
Denimo Zveze komunistične mladine ali Kommunistischer Jugendverband ali pa Intervencionistične levice oziroma Interventionistische Linke.
In drugič, pest, ki razbija simbol pakta Nato, je bila med omenjenimi nasilnimi demonstracijami v Ljubljani na transparentih protestnikov lepo vidna tik poleg keltskega križa, vendar so mediji ta znak levičarskih skupin pri poročanju o spopadih s policijo kljub temu iz (ne)znanih razlogov izpuščali.
Sledi nekaterih "plačanih" huliganov naj bi vodile v politiko pa tudi v ljubljansko podzemlje, kar že, kot je znano, preiskuje policija. Med tistimi, ki naj bi aktivno "spinali" posamezne novinarje, da so poročali zgolj o desničarskih ekstremistih, pa naši viri omenjajo tudi Iztoka Podbregarja, nekdanjega direktorja Sove ter bivšega predsednika LDS.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Kommunistischer Jugendverband Interventionistische Linke Iztoka Podbregarja

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Demonstracije. Pest, ki razbija simbol Nata, so to skrajno desni ali levi?!