objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 11. december 2012 ob 06:40

Fenomen. Zakaj se Janković tako rad zlaže časopisom nekdanje Jugoslavije?!
Nova tržna niša Zorana Jankovića. Nebuloze, brezvezne politične napovedi, nespodobne neresnice in direktne laži za medije po Balkanu
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Ljubljanski župan in prvak Pozitivne Slovenije Zoran Janković zelo pogosto daje intervjuje časopisom iz držav nekdanje Jugoslavije. Po številu tovrstnih intervjujev je "Zoki" nesporni šampion med slovenskimi politiki.
Ti intervjuji pa so za Zorana Jankovića postali celo svojevrstna "tržna niša" ter socialno-medijski fenomen, kjer se ljubljanski politik lahko očitno tudi mirne duše (z)laže. Kar tudi pridno počne.
No, če je bil Jankovićev intervju pred nekaj tedni za hrvaški Jutarnji list na meji nebuloz, brezveznih političnih napovedi in nespodobnih neresnic, je njegov zadnji, aktualni intervju za sarajevski Dnevni avaz že pravi seznam Jankovićevih direktnih laži. Poglejmo nekaj podrobnosti.
 
Laž številka 1
Janković: "Najprej so se zaradi vladnega varčevanja začeli protesti sindikatov, sledili so protesti celotne družbe. V Ljubljani so bili usmerjeni proti vladi. Jaz sem stopil pred te ljudi, imel govor in dobil podporo vseh 6000 prisotnih."
Ni res Janković ima v mislih tiste torkove demonstracije, prve v Ljubljani, kjer se je, spomnimo, skupaj z nekaj poslanci Pozitivne Slovenije na Kongresnem trgu pomešal med ljudi in poskušal "politično prevzeti" demonstracije. Kar mu ni uspelo. Protestniki so mu vpili "Lopov si", zato je demonstracije nemudoma zapustil, prav tako vsi njegovi poslanci.
Janković na demonstracijah prav tako ni imel nobenega govora!
Laž številka 2
Janković: "Jaz sem odprto podpiral njegovega (Pahorjevega) protikandidata dr. Danila Türka, ki je, na primer, zmagal v Ljubljani ..."
Ni res Borut Pahor je v drugem krogu predsedniških volitev poraženega Danila Türka premagal v vseh osmih volilnih enotah, tudi obeh ljubljanskih, Ljubljana Center in Ljubljana Bežigrad.
 
Mimogrede. Na petkovi prednovoletni zabavi vseh zaposlenih na ljubljanski mestni občini ter podjetjih in zavodih, ki sodijo pod mestno upravo in župana Jankovića, bo na ljubljanskem gospodarskem razstavišču zapela hrvaška pevka Danijela Martinović. Mestni proračun naj bi zaradi njenega nastopa olajšali za nekje med 10 in 15 tisoč evrov.
Že včeraj smo poročali, da bo Zoran Janković za novega direktorja Lekarne Ljubljana postavil Marjana Sedeja, nekdanjega člana Jankovićeve uprave Mercatorja in solastnika Jankovićevega zasebnega podjetja KLM Naložbe, kar bi lahko ustrezalo tudi "definiciji korupcije".

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
zoran janković Laž številka 1 Ni res Laž številka 2 Pahorjevega Danila Türka Ni res Danijela Martinović novega direktorja Lekarne Ljubljana Marjana Sedeja

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Fenomen. Zakaj se Janković tako rad zlaže časopisom nekdanje Jugoslavije?!