objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Torek, 18. december 2012 ob 06:50

Kroži zapisnik uredniškega odbora časopisa Večer. Čuj, kako se dobro beremo
Urednikom Večera je pobegnil zapisnik seje urednikov mariborskega časopisa Večer, kje se predvsem sami hvalijo, kako dobro se (menda) dobro berejo njihovi teksti
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Po elektronski pošti je "zaokrožil" cel zapisnik 17. seje uredniškega odbora mariborskega časopisa Večer, ki ga vodi novopečena odgovorna urednica Katja Šeruga, nekdanja novinarka oddaje 24ur na Pop TV. Že bežni pregled na desetine elektronskih naslovov in prejemnikov zapisnika kaže, da je zapisnik najprej krožil med sedanjimi in bivšimi zaposlenimi na Večeru, potem pa kar naokoli, tja do televizijskega zvezdnika Maria Galuniča in celo do nekaterih svetovalcev predsednika vlade Janeza Janše.
Bolj kot dejstvo, da je varovanje poslovnih skrivnosti na Večeru španska vas (menda se jim to ni zgodilo prvič), je zanimiva ter po svoje zelo zabavna in pripovedna vsebina zapisnika. Po osnovnošolski terminologiji zapisa sodeč je uredniški odbor urednikov Večera še najbolj podoben kakšnemu sestanku zadovoljnih cicibanov po izdaji šolskega glasila, kjer se, recimo temu, prav tako "samohvalijo", kako se (njihovi) članki "zelo dobro berejo". Je pa urednik deska Srečko Klapš, kot lahko vidimo, opozoril na premalo distance pri poročanju o mariborskih demonstracijah in kako bi morali paziti na določene besede.
Sicer pa je videti, da posamezni člani uredniškega odbora (Matija Stepišnik, Vojislav Bercko) še posebej hvalijo svoje tekste ...
Spomnimo, prodana naklada tiskane izdaje časopisa Večer je po dostopnih uradnih podatkih Slovenske oglaševalske zbornice v zadnjih nekaj letih upadla za kar 40 odstotkov!
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Katja Šeruga Maria Galuniča Janeza Janše Srečko Klapš Matija Stepišnik Vojislav Bercko

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kroži zapisnik uredniškega odbora časopisa Večer. Čuj, kako se dobro beremo