objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Ponedeljek, 2. januar 2012 ob 02:36

Kdo je Jankoviću dal pravico, da je na silvestrovo izigraval vodjo naroda?!
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Bog ne daj, da bi se Zoranu Jankoviću res karkoli pripetilo. Toda grožnje, ki naj bi jih po telefonu ali elektronski pošti tik pred novoletnimi prazniki dobil poslanec, nekdanji ljubljanski župan in najverjetnejši ali možni mandatar, le malce preveč dišijo po političnem marketingu.
Zakaj?
Famoznih groženj ni odkrila policija, niti Sova, prijavil jih je kar Zoran Janković sam. Zanje je izvedel ravno tisti časopis, ki je politično najbližje Jankoviću. Prvič, odkar je odletela ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal, se je oglasil "njen" generalni direktor policije Janko Goršek. Ko je pojasnjeval ukrepe policijskega varovanja družine Janković, naj bi deloval profesionalno skrivnostno, v resnici pa je zvenel sebi primerno neprepričljivo. In mimogrede, zakaj Goršek ni odredil policijskega varovanja tudi novinarju časnika Finance Jaki Elikanu, kateremu je s smrtjo grozil županov mlajši sin Jure Janković? Nenazadnje, da groženj, ki jih je prijavil sam, ne jemljejo resno niti Janković niti njegova družina, dokazuje razkritje spletnega portala Podlupo.net (glej Zoran Janković groženj s smrtjo le ne jemlje tako resno). Ostaja torej močan vtis, da je vse skupaj še najbolj podobno naštudiranemu dvigovanju usihajočega Jankovićevega rejtinga, kar Janković "pod nujno" potrebuje pred naslednjim krogom koalicijskih pogajanj. Po zadnjih informacijah Zorana Jankovića spremljajo in varujejo trije policisti v civilu.
Zato je bolj kot grožnje ali policijsko varovanje Zorana Jankovića zanimivo, predvsem pa legitimno vprašanje, v kakšni vlogi je Janković nastopal na silvestrovo, denimo skupaj z Janom Plestenjakom, na enem od estradnih odrov v središču Ljubljane?
Namreč, ne smemo pozabiti, Janković ni več župan prestolnice, niti (še) ni predsednik vlade, je zgolj poslanec in predsednik ene od parlamentarnih političnih strank! Si predstavljate, da bi na odru s Plestenjakom pred Ljubljančani kar naenkrat začeli nastopati Janez Janša, Gregor Virant pa Ljudmila Novak in še kdo …
Zato se moramo čisto resno vprašati, kdo pa je državljanu Zoranu Jankoviću podelil pravico, da se na silvestrovo sredi Ljubljane obnaša kot župan, predsednik vlade in predsednik republike hkrati, ter "izigrava" nekakšnega vodjo naroda?! To, kar smo videli, je bila čisto navadna, pravzaprav bizarna uzurpacija časti in oblasti ter skrajno nevaren vzorec vedenja.
No, ostaja nam še golo upanje, da je tokrat šlo samo za "neverjetno" neolikanost gospoda Zorana Jankovića.
P.S. Avtor teh vrstic je silvestrovo dočakal v Bostonu. Na trgih in ulicah mesta slavne družine Kennedy ter intelektualne prestolnice Združenih države Amerike je novo leto 2012 pričakalo en milijon ljudi, ki so v najdaljši noči potrošili okoli 29 milijonov dolarjev. Brez petard in alkohola, medtem ko je v Ljubljani, slišim, spet pokalo kot na kakšnem minskem polju.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Zoranu Jankoviću Katarina Kresal Janko Goršek Jaki Elikanu Jure Janković Janom Plestenjakom Janez Janša Gregor Virant ljudmila novak

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kdo je Jankoviću dal pravico, da je na silvestrovo izigraval vodjo naroda?!