objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Petek, 13. januar 2012 ob 13:31

Afera Delamaris. Senica novinarjem Dnevnika zamolčal polbrata Aleksandra
Zakaj prikrivanje?! Malo znani ljubljanski poslovnež Aleksander Pernat je mlajši polbrat razvpitega odvetnika Mira Senica
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Časnik Dnevnik je včeraj objavil zanimiv članek o tem, kako so Miro Senica in prijatelji skupaj razkosavali znano izolsko podjetje Delamaris in pri tem seveda tudi odlično zaslužili. Med verigo spornih poslov, ki jih odkriva in razkriva Dnevnik, vodijo pa tja do Vegrada in Liechtensteina, se pojavlja tudi ime širši javnosti skoraj neznanega ljubljanskega poslovneža Aleksandra Pernata. Ko so novinarji Dnevnika vprašali Senico, ali pozna Pernata, jim razvpiti odvetnik in življenjski sopotnik odstopljene predsednice LDS ter bivše ministrice za notranje zadeve Katarine Kresal na to ni želel odgovoriti. Češ, tako Miro Senica, "vsi odnosi med stranko in odvetnikom so zaupne narave."

Toda Miro Senica je zamolčal to, kar bi raziskovalni novinarji časnika Dnevnik tako ali drugače sicer morali vedeti. Aleksander Pernat je namreč mlajši pobrat Mira Senice. Pri čemer je dodatno zanimivo dejstvo, da je Aleksander Pernat priimek prevzel po svoji materi, ki je tudi mati Mira Senice. Lokalni koroški viri trdijo, da je Pernat to storil potem, ko je njegov oče Senica zapustil ženo, torej njegovo mater, in začel živeti z dokaj znano slovenjgraško odvetnico Jožo Konečnik, pred leti nesojeno poslanko Nove Slovenije. Miro Senica ima torej priimek po očimu (in ga je za razliko od brata tudi zadržal), medtem ko je njegov "pravi očetovski" priimek Vengust.
Aleksander Pernat je solastnik trgovskega podjetja Panakea, s sedežem na Komenskega 14. Po naših informacijah mu poslovne prostore na Komenskega oddaja prejšnja žena Mira Senice, odvetnica Barbara Menart Senica.
Ker gre za pojasnjevanje nekaterih okoliščin in dejstev, pomembnih za ozadje sumljive preprodaje nekoč državnega podjetja Delamaris, odvetnik Miro Senica pa jih je očitno želel prikriti, je naše razkritje navidezno družinskih razmerij na relaciji Senica-Pernat pomembno za javnost.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
miro senica Aleksandra Pernata Katarine Kresal Jožo Konečnik Barbara Menart Senica

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Afera Delamaris. Senica novinarjem Dnevnika zamolčal polbrata Aleksandra