objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 13. januar 2012 ob 16:34

Virant, Žerjav, Novakova in Janša že podpisali. Mandatar naj bo Janša
Parafirano že minulo nedeljo. Objavljamo faksimile priloge tako imenovane Pogodbe za Slovenijo, ki so jo pred petimi dnevi podpisali Janez Janša, Gregor Virant, Radovan Žerjav in Ljudmila Novak
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Ekskluzivno objavljamo faksimile posebne priloge tako imenovane "Pogodbe za Slovenijo 2012-2015", ki so jo minulo nedeljo, 8. januarja, parafirali oziroma podpisali predsednik SDS Janez Janša, predsednik Državljanske liste Gregorja Viranta Gregor Virant, predsednik Slovenske ljudske stranke Radovan Žerjav in predsednica Nove Slovenije Ljudmila Novak.
Parafiranje priloge Pogodbe za Slovenijo, ki obsega točno 69 strani, med drugim predvideva natančno razdelitev vseh ministrskih resorjev in vodilnih funkcij v državnem zboru ter skupno zavezo vseh podpisnikov, da bodo "takoj po uskladitvi" pogodbe z DeSUS-om v državni zbor vložili predlog za Janeza Janšo kot mandatarja. Ta kadrovski predlog naj bi na podlagi te zaveze podpisali vsi poslanci navedenih političnih strank bodoče koalicije.
Morebitna desnosredinska vladna koalicija se je torej že "poenotila" tudi glede vprašanja, kdo naj bi bil njen mandatar.

Objavljamo tudi faksimile vabila za vstop v koalicijo, ki so ga Janša, Virant, Žerjav in Novakova včeraj naslovili na Boruta Pahorja in Socialne demokrate.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janez Janša Gregor Virant Radovan Žerjav Ljudmila Novak Boruta Pahorja

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Virant, Žerjav, Novakova in Janša že podpisali. Mandatar naj bo Janša