objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 18. januar 2012 ob 06:48

Velika past za Jankovića? Gašpar Gašpar Mišič: To so podtikanja in spletke!
Murska Sobota
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Sredi totalne psihoze, informacij, dezinformacij, vojne živcev in politične korupcije, ki se po vsem sodeč dogaja pred naslednjim krogom volitev mandatarja, smo včeraj prejeli dva SMS-sporočila, nadaljevanje pa še čakamo.
 
Prvo in drugo SMS-sporočilo
Prvo je na mobilni telefon avtorja teh vrstic prišlo ob 11.15.
"V aferi polit.(ične) korupcije v DLVG (Državljanski listi Gregorja Viranta) se namešča ZJ (Zoranu Jankoviću) veliko polit(ično) klopko s kamerami, policija ne ve nič?! Lokacija in akterji določeni?!"
Drugo SMS-sporočilo je prispelo dobre tri ure pozneje, ob 14.27.
"Konspiracija. V petek ob 15.h se vabi in pričakuje poslanca GGM (Gašparja Gašparja Mišiča) v M.(ursko) Soboto. Oseba za vezo in lokacijo - naknadno."
Tretjega SMS-sporočila oziroma nadaljevanja (še) ni bilo. Poklicali smo na mobilno telefonsko številko, iz katere sta priromali obe SMS-sporočili, ampak telefon je zvonil v prazno.
 
Poslanec Mišič teče in zanika
Potem smo pri poslancu Pozitivne Slovenije Gašparju Gašparju Mišiču preverili, ali v petek načrtuje pot v Mursko Soboto. Na telefon smo ga ujeli med joggingom (pravi, da redno teče ob torkih in četrtkih), morebitno pot v Mursko Soboto pa je takoj zanikal. Poslanec nam je tudi zatrdil, da v prihodjih dneh ne načrtuje posebnih sestankov s poslanci Virantove liste, čeprav se je doslej, kot je znano, že dvakrat dobil z Ivanom Vogrinom.
"Bilo je slučajno. Ljudje govorijo in spletkarijo, to so podtikanja in spletke," pravi poslanec in gradbeni podjetnik Gašpar Gašpar Mišič.
 
Vsaj dve teoriji
Pri obeh poslanih esemesih sta na voljo vsaj dve teoriji.
Prva je ta, da se Zoranu Jankoviću ali kakšnemu njegovemu poslancu, posebej zadolženemu za pridobitev 45. in 46. poslanskega glasu, kar naj bi zadoščalo za izvolitev Jankovića za mandatarja, resnično pripravlja past in tajno snemanje, ki bi nesporno dokazalo politično korupcijo.
Po drugi teoriji naj bi tovrstne (dez)informacije vnaprej "splašile" morebitne akterje politične korupcije, tako tiste, ki naj bi za poslanske glasove menda ponujali že tja do 100 tisoč evrov, kot tiste poslance, ki so morebiti res pripravljeni za denar, sanacijo dolgov ali zagotovljene posle nenadoma prestopiti v nasprotni politični tabor.
Mimogrede, da naj bi odločilni poslanski glasovi za mandatarja res dosegali vrednost 100 tisoč evrov, so nekateri politiki pripovedovali tudi na sprejemu med nedeljsko premiero opere Črne maske v mariborskem gledališču, ob otvoritvi Evropske prestolnice kulture 2012.
 
Virant, Vogrin in Guantanamo
Iz diplomatski virov v Sloveniji pa smo slišali še eno govorico. Da naj bi predsednika državnega zbora Gregorja Viranta, menda pa tudi vse njegove poslanke in poslance, varnostno "pokrivali" Američani, karkoli naj bi že to pomenilo. V diplomatskih krogih kroži celo šala, da bi (Američani) poslanca Ivan Vogrina prej prepeljali v Guantanamo, kot pa da bi mu dovolili prestop v Pozitivno Slovenijo in glasovanje za Zorana Jankovića.

 

 
 
 
 

 

 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Prvo in drugo SMS-sporočilo Zoranu Jankoviću Gašparja Gašparja Mišiča Poslanec Mišič teče in zanika Ivanom Vogrinom Vsaj dve teoriji Virant, Vogrin in Guantanamo Gregorja Viranta

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Velika past za Jankovića? Gašpar Gašpar Mišič: To so podtikanja in spletke!