objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Sreda, 18. januar 2012 ob 07:48

Kako nizko še lahko pade Katarina Kresal?
2012 Pozareport

Odpri galerijo

15. januarja 2009 je tedanja ministrica za notranje zadeve in predsedica LDS Katarina Kresal postala Slovenka leta po izboru ženske revije Jana. To je bil prvi naslov, ki ga je Kresalovi podarilo založniško podjetje Delo Revije, kasneje je postal še Obraz leta. Dolgoletna urednica revija Jana in Lady Bernarda Jeklin jo je označila za kraljično Slovenije.
Ostalo je znano. Delo Revije je klavrno propadlo, bankrotiranega Mateja Raščana, tedanjega lastnika Dela Revij in poslovnega partnerja para Senica-Kresal, ni več na spregled. Kresalova je bila pod pritiskom očitkov medijev in državnih organov zaradi korupcije prisiljena odstopiti z mesta ministrice, po volitvah 4. decembra, ko je njena LDS propadla še bolj klavrno kot Delo Revije, je nepreklicno odstopila tudi kot predsednica LDS.
Pravzaprav sta vmes ostali živi le še odgovorna urednica Jane Melita Berzelak in prej omenjena Benarda Jeklin. Toda z minimalno opombico. Po propadu Dela Revij je Berzelakova dobila službo v skupini Krater, ki je od Kreditne banke Maribor začasno najela blagovnem znamke edicij Dela Revij, ampak z bistveno manjšo plačo. Menda le še slabo polovico tistega, kar je prej dobivala na Delu Revijah. Dolgo pot je prehodila tudi Jeklinova. Ko je pisala o kraljični Kresalovi, je bila še članica Golobičeve stranke Zares. Ko je Golobič padel, je zapustila Zares in odletela na Kongresni trg, kjer je kandidaturo za predsednika vlade napovedoval Zoran Janković. No, kljub temu so ji ukinili kolumno v Obrazih.
LDS pod vodstvom para Kresal-Senica ni samo politčno propadla, ampak tudi finančno povsem bankrotirala. Čeprav sta ravno bogata Katarina Kresal in Miro Senica obljubljala sanacijo eldeesovih dolgov.
Stranka LDS ima danes približno milijon in 200 tisoč evrov dolgov ter blokirane vse bančne račune. Nekaj nesrečnih študent in študentov, ki so v zadnji predvolilni kampanji delali za LDS, še vedno čakajo na zasluženi denar. Pa jim stranka Katarine Kresal ne plača in ne plača, čeprav gre za račune med 100 in 400 evrov. Če bi Katarina Kresal prodala en par svojih čevljev znamke Manolo Blatnik ali tisti torbico znamke Hermes, bi mimogrede poplačala študente, pa še kaj drugega.
31. januarja bo LDS spraznila tudi poslovne prostore na Slovenski ulici. Nov sedež stranke, menda eno samo pisarno, še iščejo. Brez pisarne tako ostaja tudi Liberalna akademija, kolektivni ideolog LDS, ki jo vodi Darko Štrajn. Od zaposlenih v stranki sta na plačilnem listu ostala le še Kresalova kot predsednica stranke v odstopu, in Uroš Petohleb, kot generalni sekretar stranke v odstopu.
 
 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Katarina Kresal

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kako nizko še lahko pade Katarina Kresal?