objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Petek, 20. januar 2012 ob 07:53

Drama v slovenskem Lidlu. Samomor direktorja nabave, menda zaradi mobinga
Naši viri trdijo: delovne razmere v Lidlu so vse slabše, saj morajo menda delati tudi po 14 in 16 ur dnevno
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Po neuradnih informacijah, ki smo jih dobili od enega od uslužbencev nemške trgovske verige Lidl v Sloveniji, je direktor nabave L.H. včeraj storil samomor. Isti viri trdijo, da je samomor povezan z mobingom, ki naj bi ga pokojni domnevno doživljal s strani generalnega direktorja slovenskega Lidla G.K.-ja (imena in priimki so znani uredništvu; op.p). Slednji naj bi pokojnega pred kratkim "degradiral" v navadnega nabavnega referenta.
Naši viri še pravijo, da so delovne razmere v Lidlu vedno slabše, saj morajo menda delati tudi po 14 in 16 ur dnevno, sindikat pa naj bi bil nemočen.
Po objavi našega članka je predsednik Sindikata delavcev trgovine Slovenije Ladislav Rožič za spletni portal Slovenskenovice.si izjavil, da je "ta samomor sodu izbil dno, razmere v Lidlu so nemogoče že nekaj časa." Rožič je za Slovenske novice tudi potrdil, da si iz Lidla dobili že ogromno pripomb v zvezi mobingom. "Razmere so obupne," pravi Ladislav Rožič, "nobeden si ni upal nič povedati. Sindikalistom so grozili. Če je kdo kaj rekel, so ga šikanirali."
Smrt uslužbenca Lidla je potrdila tudi Policijska uprava Ljubljana. Truplo so našli v okolici Ljubljane, z doslej zbranimi obvestili pa je "ugotovljeno, da smrt moškega ni posledica kaznivega dejanja. O okoliščinah dogodka policisti še zbirajo obvestila," kasneje pa bodo obvestili pristojno tožilstvo.
Medtem nam je poslovodstvo družbe Lidl poslalo daljše posebno sporočilo, ki ga objavljamo v celoti.
"Ob včerajšnji vesti o izgubi enega najtesnejših sodelavcev, ki se je po večmesečni hudi bolezni ponovno vračal v delovno okolje podjetja, v katerem je zapustil neizbrisen pečat poštenega in izredno požrtvovalnega člana vodstva, celoten kolektiv družbe Lidl d.o.o. k.d. preveva izjemna žalost in bolečina. V tem trenutku so naše misli usmerjene izključno k družini pokojnega, s katero smo v stalnem stiku in smo ji že ponudili našo neomejeno podporo. Zaradi izjemnega prispevka pri vzpostavitvi in razvoju družbe je pokojnik tik pred nastopom bolezni prevzel funkcijo izvršnega direktorja za področje prodaje in logistike. Kakršni koli očitki v zvezi z izvajanjem mobinga v družbi Lidl d.o.o. k.d. so neresnični, s pokojnim sodelavcem smo bili v skladu z njegovimi željami ves čas njegove bolezni tudi v rednih stikih. V tem času smo se skupaj in v skladu z nasveti njegovega zdravnika pripravljali na njegov ponovni pričetek dela in mu na njegovo željo ponudili tudi delovno mesto na področju pridobivanja nepremičnin."

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
L.H. G.K. Ladislav Rožič

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Drama v slovenskem Lidlu. Samomor direktorja nabave, menda zaradi mobinga