objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Torek, 24. januar 2012 ob 09:13

Pismo insajderja. Kako so odvetnik Senica in klapa kupovali časnik Večer
Zgodba Večera je zgovorna, piše naš vir: je zgodba o mrežah, ki so na videz politično nekompatibilne, vendar delujejo, ker jih združujejo kapital, finančni interesi in maslo na glavi
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Nekateri mediji so včeraj poročali, da naj bi komisija za preprečevanje korupcije obravnavala sumljive finančne transakcije med Matejem Raščanom, nekdanji lastnikom propadlega založniškega podjetja Delo Revije, in bivšim direktorjem urada za varstvo konkurence Janijem Soršakom, kandidatom Virantove liste za ministra za pravosodje in javno upravo v nastajajoči desnosredinski vladi Janeza Janše. Soršak je obravnavo pred komisijo zanikal, komisija pa molči.
Mi pa objavljamo pismo anonimnega insajderja, ki trdi, da je videl dokumente, ki dokazujejo, kako so odvetnik Miro Senica, Matej Raščan in še nekateri statisti (med njimi tudi Jasna Coustaury, tesna prijateljica nekdanje ministrice za notranje zadeve in odstopljene predsednice LDS Katarine Kresal) kupovali mariborski časnik Večer. Usklajeno z njimi naj bi deloval tudi zdaj že bivši predsednik uprave Nove kreditne banke Maribor Matjaž Kovačič, stvar pa naj bi odločilno požegnal tedanji direktor urada za varstvo konkurence Jani Soršak. To gradivo naj bi že imeli na komisiji za preprečevanje korupcije (tam naj bi dokumente prejeli že 28. avgusta lani), vsi člani nadzornega sveta NKBM in vodstvo Agencije za upravljanje kapitalskih naložb države.
Pismo anonimnega insajderja objavljamo v celoti.
Odmev
Bojan Požar v članku "Pismo insajderja. Kako so odvetnik Senica in klapa kupovali časnik Večer" z dne 24.01.2012 ponovno trosi laži o Miru Senici.
Dejstva so naslednja: Miro Senica ni bil nikoli kupec Večera, niti direktno niti indirektno, ne sam niti v povezavi s kom drugim. Miro Senica ni nikoli posloval z NKBM d.d., niti z g. Kovačičem. Nikoli tudi ni prejel kakršnegakoli kredita s strani NKBM d.d., niti nima pri tej banki odprtega transakcijskega računa. Miro Senica ni NKBM d.d. nikoli prodal kakršnihkoli delnic.
Zato bo Miro Senica proti g. Bojanu Požarju vložil tožbo zaradi izrečenih laži.
S spoštovanjem,
Katarina Prešeren
odnosi z javnostmi
Odvetniška pisarna
Miro Senica in odvetniki

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Matejem Raščanom Janijem Soršakom Janeza Janše miro senica Jasna Coustaury Katarine Kresal matjaž kovačič Odmev

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Pismo insajderja. Kako so odvetnik Senica in klapa kupovali časnik Večer