objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 27. januar 2012 ob 07:08

Poslovilno pismo Boruta Pahorja. Janković pa, ko enkrat greš, greš!
Odhajajoči premier je liderjem in liderki strank koalicijske zaveze poslal pismo ter napovedal odhod v državotvorno opozicijo
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Odhajajoči premier in prvak Socialnih demokratov Borut Pahor je na štiri predsednike in predsednico strank koalicijske zaveze naslovil pismo, v katerem sporoča, da bo njegova stranka vladi Janeza Janše kritično gledala pod prste, z njo po potrebi sodelovala pri velikih projektih, "ne bomo ji pa nagajali, raje jo bomo spodbujali." Kar zadeva Janševo vlado in Socialne demokrate, Pahor ugotavlja in sporoča, da sodelovanje ene stranke več v njej ne bi prinašalo "nobene dodane vrednosti" ter napoveduje, da bodo Socialni demokrati delovali kot izkušena in državotvorna opozicija.
Borut Pahor za razliko od predsednika republike Danila Türka bodoči Janševi vladi priznava legitimnost, nesojenega mandatarja in liderja Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića pa je v dokaj državniškem tonu podučil, da relativnemu zmagovalcu parlamentarnih volitev pripada zgolj pravica, da prvi poskusi oblikovati večino v parlamentu.
Pismo Boruta Pahorja objavljamo v celoti.
Zoran Janković, ki se je včeraj po nekaj dnevih molka vendarle spet oglasil, pa je novinarjem pojasnjeval, zakaj je 5. decembra lani, takoj naslednji dan po volilni nedelji, Pahorju gladko dejal, da ne more biti minister za zunanje zadeve v njegovi vladi. "Kako bi pa zgledalo, če bi jaz postal ljubljanski podžupan ali član uprave Mercatorja. Jaz pravim, ko enkrat greš, greš," je dejal Zoran Janković.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Borut Pahor Janeza Janše Danila Türka Zorana Jankovića

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Poslovilno pismo Boruta Pahorja. Janković pa, ko enkrat greš, greš!