objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Sreda, 1. februar 2012 ob 10:46

Prislužil si je samo opozorilo. Goršek po avtocesti z neregistriranim avtom
Licemerstvo. Šef policije, ki se zavzema za varno vožnjo, kamor sodi tudi tehnično brezhiben avtomobil, je pred dnevi naletel na kontrolo prometa, ki je ugotovila, da je njegov renaultu neregistriran
2012 Pozareport

Odpri galerijo

 

Pred dnevi je na poti iz Ljubljane v Celje, ko se je vračal domov iz službe, na štajerski avtocesti na policiste za nadzor prometa naletel njihov šef Janko Goršek. Pri preverjanju dokumentov so možje v modrem ugotovili, da je Gorškov službeni renault neregistrian in nezavarovan, se pravi, da mu je potekla registracija, poroča Žurnal24. “Pri preverjanju veljavnosti prometnega dovoljenja je bilo ugotovljeno, da je rok za registracijo službenega vozila potekel,” so pojasnili na policiji. Toda policisti svojega šefa niso kaznovali, ampak so ga samo opozorili. "Pristojni delavci policije so takoj naslednji dan uredili potrebno dokumentacijo," so nekaznovanje opravičili na policiji. Ni pa znano, koliko časa je od poteka registracije Gorškovega vozila, to naj bi razkrili v kratkem, in če so mu policisti zasegli vsaj registrske tablice. Kajti "če je od oteka veljavnosti minilo več kot 30 dni, bi morali policisti registrske tablice odvzeti. Za tak prekršek je sicer zagroženih od 300 do 500 evrov kazni, odvisno od tega, koliko časa je registracija neveljavna. Ker je lastnik vozila pravna oseba, torej policija, je denarna kazen še toliko višja," pojasnjujejo v policijskih vrstah. Menda je problem tudi v tem, ker na ministrstvu za notranje zadeve, ki skrbi za policijska vozila, nimajo več uslužbenca, ki je skrbel za to, ker je šel ta pred kratkim v penzijo.

Ampak to, da osebe, ki se, vsaj tako javno zatrjujejo, borijo in zavzemajo za varno vožnjo, same kršijo cestno prometne predpise, čeprav bi morale biti z zgled ostalim državljanom, ni prav nič novega, je pa zagotovo licemerske. Samo za osvežitev spomina. Pred dvema letoma, natančneje 14. marca 2010, so po kar precej napora, po menda 30 kilometrih zasledovanja, policisti na hitri cesti H5 na relaciji Senožeče-Fernetič ustavili srebrn audi A8, ki je divjal s povprečno hitrostjo preko 200 kilometrov na uro. Šlo je za vozilo Urada za varnost in zaščito GPU (Generane policijske uprave), na zadnjem sedežu avtomobila pa je sedela takratna, zdaj že bivše ministrica za notranje zadeve in predsednica LDS Katarina Kresal. Policisti so takrat sicer voznika, ovadili sodniku za prekrške, prislužil pa si je najmanj 460 evrov kazni in 6 kazenskih točk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janko Goršek Katarina Kresal

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Prislužil si je samo opozorilo. Goršek po avtocesti z neregistriranim avtom