objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Nedelja, 5. februar 2012 ob 08:40

Kaj ga ta glavni v Ljubljani zdaj serjejo s tem Zaresom in volitvami?!
Zares voli novega Gregorja Golobiča, članstvo pa jadikuje: stranka je passe, glavni pa že itak sodelujejo z Jankovićem
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Člani skoraj izumrle "Golobičeve" stranke Zares - socialno liberalni od petka dalje volijo novega predsednika oziroma predsednico stranke. Prvi krog volitev, ki poteka precej nenavadno, z glasovanjem po pošti, bo trajal do 13. februarja, morebitni drugi krog pa bo na sporedu med 16. in 23. februarjem.
Dosedanji nesporni lider Zaresa Gregor Golobič se za predsedniško mesto ne poteguje več, potem ko je stranka pod njegovim vodstvom na predčasnih parlamentarnih volitvah 4. decembra lani katastrofalno propadla in ostala daleč pred vrati parlamenta, kandidirata pa nekdanji predsednik državnega zbora Pavel Gantar in nesojena poslanka Zaresa v evropskem parlamentu Felicita Medved. Toda volitve znotraj stranke Zares potekajo v razmerah, ko je večina članstva že davno prebegnila v Pozitivno Slovenijo in decembra na volitvah glasovala za nekdanjega ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Po naših informacijah bo "mariborski Zares" zato protestno glasoval proti Gantarju in podprl Felicito Medved, ker jim je Gantar kobajagi antipatičen (čeprav za favorita velja prav Gantar), večina članov mariborskega Zaresa pa je sploh za priključitev k Jankovićevi Pozitivni Sloveniji (glej članek Kdo bi si mislil).
Češ, ne razumejo, kaj ga "ta glavni v Ljubljani zdaj serjejo s tem Zaresom in volitvami, ko je vendar jasno, da je stranka passe, glavni pa že itak sodelujejo z Jankovićem," pravijo naši viri iz štajerske prestolnice.
Hja, tukaj res nastaja prava zmeda. Poglejmo samo primer znanega poslanca Pozitivne Slovenije in ljubljanskega mestnega svetnika na Listi Zorana Jankovića Romana Jakiča. Ne samo, da je Jakič (še vedno) član stranke Zares, je celo blagajnik Zveze evropskih liberalcev in demokratov (ELDR), ki ji pripadata stranki Zares in LDS. Torej nekakšen mednarodni funkcionar stranke Zares. Jakič sicer pravi, da ga je za blagajnika predlagalo strokovno posvetovalno telo ELDR, tako imenovani Steering Comitte - kot Romana Jakiča, vendar na spletni stranki stranke Zares piše, da je bil Jakič za blagajnika ELDR izvoljen oktobra 2010, na kongresu v Helsinkih, kjer je Roman Jakič sodeloval kot mednarodni tajnik stranke Zares.
Roman Jakič, novopečeni predsednik parlamentarnega odbora za evropske zadeve, naj bi bil tudi tisti človek, ki naj bi Jankovićevo Pozitivno Slovenijo "popeljal v Evropo" oziroma jo spravil v članstvo ELDR, seveda pa se morajo še prej znotraj Pozitivne Slovenije dogovoriti, ali so stranka, ki pripadajo politični sredini ali politični levici. No, če so levica, kar se tudi predstavljajo slovenskim volilvkam in volivcem (Zoran Janković se je, spomnimo, že večkrat javno pohvalil, kako je on največji socialdemokrat), potem v zvezi evropskih liberalcev in demokratov nimajo kaj iskati.
Zapišimo še, da nekdanja celotna poslanska skupina Zaresa, od Golobiča do nadomestne poslanke Cvete Zalokar Oražem, prejema finančno nadomestilo za brezposelnost. Ker gre za kompletno poslansko skupino, od prvega do zadnjega bivšega poslanca neke stranke, je to spet svojevrsten unikum.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Golobičeve pavel gantar Felicita Medved Zorana Jankovića Kdo bi si mislil Romana Jakiča Cvete Zalokar Oražem

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kaj ga ta glavni v Ljubljani zdaj serjejo s tem Zaresom in volitvami?!