objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 6. februar 2012 ob 20:40

Ujčič
xy
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Med "protesti" kulturnikov, ki po slovensko protestirajo zoper ukinitev ministrstva za kulturo kot samostojnega vladnega resorja, se je pojavilo intrigantno ime morebitnega (ali zelo verjetnega) državnega sekretarja za kulturo, znotraj ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, ki ga bo vodil minister Žiga Turk. Gre za Janeza Ujčiča, podžupana občine Maribor, člana vladne stranke DeSUS, ki Ujčiča tudi ponuja za državnega sekretarja.
Morebitna kandidatura Janeza Ujčiča za "prvega uradnika" slovenske kulture zanesljivo že spravlja ob živce tipične ljubljanske kulturnike, češ, toti Ujčič s kulturo nima nobene zveze. Zmešati se utegne desnim na Novi reviji in onim drugim na levi (od Metelkove in Zdenke Badovinac do tistih treh, ki se pišejo Janez Janša), za katere ministrstvo za kulturo pomeni predvsem državni finančni namakalni sistem. Po drugi strani je Ujčič dolgoletni kader RTV Slovenija in poznavalec medijske scene, hkrati pa solastnik mariborske lokalne televizije RTS, ki je zaradi finančnih težav skoraj tik pred stečajem. Čeprav je Ujčič doslej praviloma in spretno pobiral največje zneske na medijskih razpisih ministrstva za kulturo. Nenazadnje, nekdanji plejboj Janez Ujčič prihaja iz Maribora, aktualne evropske prestolnice kulture, njegova spremljevalka Mirjana Koren pa je direktorica mariborskega pokrajinskega muzeja.
Ker bo stranka DeSUS novi Janševi vladi podarila unikatnega ministra za zunanje zadeve Karla Erjavca, zakaj ne bi še državnega sekretarja za kulturo Janeza Ujčiča.
 
P.S: Franc Kangler, Tadej Toš in avtor teh vrstic smo že Za!

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
žiga turk Janeza Ujčiča Mirjana Koren Karla Erjavca

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ujčič