objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 7. februar 2012 ob 06:22

Zdrahe v SDS. Hvalil Viranta, zahteval odstop Janše, pa so ga izključili!
Nova drama Marjana Cerarja. Zdaj se bo pritožil in pisal Angeli Merkel ter Wilfredu Martensu
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Marjan Cerar, nekdanji dolgoletni direktor podjetja Belinka, znan tudi kot kandidat za predsednika republike leta 1997, ni več član Janševe SDS. Izključili so ga na predlog ljubljanskega mestnega odbora stranke, ki ga vodi poslanec in mestni svetnik Dragutin Mate, Cerar pa napoveduje pritožbo na državno komisijo SDS. Če bo izključitev kljub temu obveljala, Cerar namerava pisati še predsedniku Evropske ljudske stranke Wifredu Martensu in nemški kanclerki Angeli Merkel. SDS je članica Evropske ljudske stranke, Martens in Merklova pa imata velik vpliv na Janeza Janšo. Na kar verjetno računa tudi Cerar.
Po besedah Marjana Cerarja, ki je izključitev potrdil tudi za Žurnal24, je glavni vzrok za to, da so ga vrgli iz stranke SDS, njegova "pozitivna ocena" Gregorja Viranta, ki je po volitvah postal predsednik državnega zbora, Državljanska lista Gregorja Viranta pa je pristala v Janševi desnosredinski koaliciji.
No, Cerar je takoj naslednji dan po predčasnih parlamentarnih volitvah, 5. decembra lani, tudi pisno zahteval odstop Janeza Janše z mesta predsednika SDS. Zahtevo po Janševem odstopu je lansiral po elektronski pošti, ki jo je poslal na okoli 150 naslovov.
Spomnimo. Marjan Cerar se je po predsedniških volitvah v medijih znova spet pojavil pred štirimi leti, ko je vložil kazensko ovadbo zoper podpisnike in oba avtorja (Blaža Zgago in Mateja Šurca) dveh razvpitih novinarskih peticij zoper SDS in Janšo. Med predsedniško kampanjo je Marjan Cerar v Prekmurju fasal infekcijo ter pristal v bolnišnici, pozneje pa je vedno trdil, da so ga politični nasprotniki poskušali zastrupiti.
Tiskovni predstavnik SDS Jernej Pavlin pa pojasnjuje, da magistra Marjana Cerarja niso izključiti zato, ker "je hvalil Gregorja Viranta," ampak zato, ker "je kršil statut SDS," izključila pa ga je nadzorna komisija stranke na predlog izvršilnega odbora ljubljanske organizacije SDS.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marjan Cerar Janševe Dragutin Mate Wifredu Martensu Angeli Merkel Gregorja Viranta Blaža Zgago Mateja Šurca Jernej Pavlin

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zdrahe v SDS. Hvalil Viranta, zahteval odstop Janše, pa so ga izključili!