objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 9. februar 2012 ob 06:42

Zapleta se okoli generalne sekretarke. Virant hoče Mojco, eni komplicirajo
Pojavili so se pomisleki zoper Mojco Prelesnik. Menda naj bi šikanirala nekatere uradnike državnega zbora, ki so bližje desni politični opciji
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Poleg ministrov in ministrice ter nekaterih že vnaprej izbranih državnih sekretarjev se počasi polni tudi "druga linija" bodoče vlade Janeza Janše. Šefinja kabineta predsednika vlade postaja Nika Dolinar, ki je bila na istem stolčku tudi v Janševem mandatu leta 2004 do 2008. Prav tako bo generalni sekretar vlade spet postal Božo Predalič, kar je pozornejšim opazovalcem postalo jasno v zadnjih rundah koalicijskih pogajanj, ko je Janeza Janšo povsod spremljal prav Božo Predalič.
Božo Predalič se je po naših informacijah že v ponedeljek sestal z generalno sekretarko Pahorjeve vlade Heleno Kamnar, na temo primopredaje vladnih poslov. Če bo vlada Janeza Janše jutri, v petek, v državnem zboru tudi izvoljena, bo primopredaja poslov med dosedanjim predsednikom vlade Borutom Pahorjem in Janšo opravljena takoj po izvolitvi nove vlade, pol ure pozneje pa se bo Janševa vlada že sestala na prvi seji.

Se pa nekoliko "zapleta" pri imenovanju generalne sekretarke državnega zbora Mojce Prelesnik, ki je bila generalna sekretarka že pod prejšnjim predsednikom državnega zbora Pavletom Gantarjem, ki pravkar kandidira za mesto predsednika stranke Zares. Novopečeni predsednik državnega zbora Gregor Virant vztraja pri ponovnem imenovanju Prelesnikove, nekaj pomislekov pa naj bi bilo v SDS in Novi Sloveniji, pravijo naši viri. Menda zato, ker naj bi Prelesnikova v prejšnjem mandatu šikanirala nekatere uslužbence oziroma uslužbenke državnega zbora, ki so "bližje" desni politični opciji.
Na zadnji seji Virantovega kolegija je imenovanje Prelesnikove, ki je bilo prav tako predvideno za jutrišnjo sejo državnega zbora (glej priloženo vabilo), malo zakompliciral Jože Tanko, vodja poslanske skupine SDS, zato so imenovanje generalne sekretarke, vsaj po naših zadnjih informacijah, zaenkrat prestavili na torkovo sejo.
Kljub temu pa večjih težav pri imenovanju Mojce Prelesnik, glede na to, da Gregor Virant za generalno sekretarko "hoče" prav njo, ne bi smelo biti. Virant ima namreč kot predsednik državnega zbora suvereno pravico, da na podlagi koalicijskega dogovora sam izbere svoje najožje sodelavce.
Mimogrede, Mojca Prelesnik slovi tudi kot ena od nekdanjih intimnih spremljevalk razvpitega intelektualca Arturja Šterna.
Spomnimo. Če bi predsednica državnega zbora slučajno postala Maša Kociper, poslanka Jankovićeve Pozitivne Slovenije, bi se na funkcijo generalnega sekretarja najverjetneje usedel Sašo Peče, še vedno predsednik minorne stranke Lipa, znan predvsem kot nekdanji poslanec Jelinčičeve Slovenske nacionalne stranke, ki je bil pred leti celo podpredsednik državnega zbora.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janeza Janše Nika Dolinar Božo Predalič Heleno Kamnar Borutom Pahorjem Mojce Prelesnik Pavletom Gantarjem Gregor Virant jože tanko Arturja Šterna Maša Kociper Jankovićeve Sašo Peče Jelinčičeve

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zapleta se okoli generalne sekretarke. Virant hoče Mojco, eni komplicirajo