objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Četrtek, 16. februar 2012 ob 10:12

Skoraj zanesljivo. Hauc iz pošte na banko, Kangler pa cilja na štiri službe
Mariborski župan se vidi na stolčku generalnega direktorja Pošte Slovenije ali Dravskih elektrarn, če ne drugače pa v upravi Nove kreditne banke Maribor ali vsaj Zavarovalnice Maribor
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Po nedavnem odhodu Matjaža Kovačiča in torkovem odstopu Andreja Plosa z mesta predsednika uprave Nove kreditne banke Maribor se bo v štajerski prestolnici sprožil mini kadrovski vrtiljak.
Mimogrede, odstopno izjavo Andreja Plosa je vodstvo NKBM javnosti posredovalo šele v sredo, malo po 12. uri, to je več ur potem, ko so Plosov odstop objavili domala že vsi slovenski mediji.
Nov predsednik uprave mariborske banke bo skoraj zanesljivo postal sedanji generalni direktor Pošte Slovenije Aleš Hauc, kar smo poročali že včeraj (glej članek Guverner Kranjec klical Hauca...). Dokončna odločitev o tem naj bi padla že v prihodnjih dneh, uprava NKBM, ki je doslej štela tri člane, pa se bo predvidoma razširila na štiri člane. Pri kandidaturah za predsednika uprave Nove kreditne banke Maribor je treba vedeti, da to "delovno mesto" priznano velja za najvišjo karierno stopničko na štajerski poslovni sceni.
Pričakovani prestop Aleša Hauca iz Pošte v Slovenije v Novo kreditno banko Maribor pa odpira tudi nove karierne ambicije mariborskega župana Franca Kanglerja. Skoraj javna skrivnost je, da bi se Kangler po Haučevem odhodu še najraje zavihtel v stolček direktorja Pošte Slovenije, toda Kangler ima tudi nekatere druge ideje. Zanimal naj bi se še za vsaj tri podobne službe, pravijo naši viri. Franc Kangler bi bil predsednik uprave Dravskih elektrarn (kjer je že zaposlena njegova žena Tanja), in član uprave NKBM ali Zavarovalnice Maribor.
No, Franc Kangler nam je zatrdil, da ostaja župan do konca mandata.
 
 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Matjaža Kovačiča Andreja Plosa Aleš Hauc Guverner Kranjec klical Hauca... Franca Kanglerja tanja

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Skoraj zanesljivo. Hauc iz pošte na banko, Kangler pa cilja na štiri službe