objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Torek, 21. februar 2012 ob 10:11

Kuharska oddaja Katarine Kresal odmeva. Eni pravijo, to je bilo plačano!
To je tudi pritlehno maščevanje televizijca Bojana Krajnca, ker smo novembra lani dokumentirano dokazali, da je naslov in format oddaje z Anjo Tomažin Križnik enostavno ukradel iz programa BBC
2012 Pozareport

Odpri galerijo

"Čestitam za današnji zapis o PR nastopu KK na nacionalki. Žal mi je predvsem za našo hišo in mnoge ljudi, ki dobro delajo." Tako mi je včeraj po SMS zapisala ena od urednic na RTV Slovenija. Ne bom je omenjal, vsi jo poznamo.
Toda ozadje nedeljskega nastopa odhajajoče predsednice LDS in nekdanje ministrice Katarine Kresal v televizijski oddaji Ugani, kdo pride na večerjo? je vredno analize. Če ne drugače iz higieničnih razlogov.
Najprej, ni nobenega dvoma, da je šlo za promocijsko oddajo, ki bi po vseh pravilih javne televizije morala nositi oznako propagandno sporočilo, vključno z navedbo naročnika. Nekateri analitiki politično-medijske scene pravijo, da je šlo za uvodni del predvolilne kampanje Katarine Kresal za županjo Ljubljane, če se Zoran Janković slučajno ne bo odločil, da bi ponovno kandidiral. No, to drugo je malo verjetno, saj bo Janković zanesljivo kandidiral. Da Kresalovo mika županska kandidatura, nam je potrdilo več virov, tudi iz njene neposredne bližine, vendar je ta možnost praktično odpadla kmalu potem, ko Zoranu Jankoviću ni uspelo postati mandatar.
Vsekakor naj bi bila oddaja tako ali drugače plačana, so prepričani naši viri, vprašanje je le, kako in kdo vse so vpleteni. Urednik oddaje Bojan Krajnc? Odgovorni urednik razvedrilnega programa Vanja Vardjan? Direktor TVS Janez Lombergar (glej fotografijo)? Svetovalec v predvolilni kampanji LDS Sebastjan Jeretič je že v nedeljo zanikal, da bi imel prste zraven ...
Po drugi strani držijo ugotovitve, da je bila oddaja Anje Tomažin Križnik in Katarine Kresal blamaža in polomija, Kresalova pa se je še enkrat popolnoma diskreditirala.
Toda v polemiki na Twitterju med Krajncem in kolumnistom časnika Delo Marko Crnkovičem je razvidno, da tudi Bojan Krajnc ne ve, za kaj gre. Piše (Bojan Krajnc), da ne razume, "kako je problem samo KK, ne pa tudi tisto kar je povedala (glej printscreen)."
Namreč, ravno tisto, kar je Katarina Kresal povedala, je problem.
Ne samo to, da političarka javnosti direktno laže, problem so tudi njene predstave o pravni državi. Komisija za preprečevanje korupcije pod vodstvom Gorana Klemenčiča je po njenem prepričanju ne bi smela obtožiti korupcije, ker je bil Klemenčič njen prijatelj in sodelavec?! Ja, točno to je povedala Kresalova. To so njene sanje (ali sanje njenega kroga) o pravni državi, tako je očitno počela tudi sama.
Ponedeljkovi tviti med Krajcem in Crnkovičem pa razkrivajo še nekaj. Kako pritlehno se rojevata "uredniška politika" in program javne televizije, ki jo prek števcev električne energije plačujemo davkoplačevalci. Bojanu Krajncu sem se očitno zameril, ker sem 3. novembra lani objavil članek RTV blamaža, kjer sem dokumentirano dokazal, kako je Kranjc ukradel naslov in del formata oddaje Ugani, kdo pride na večerjo?. Krajnc zdaj stoka in posredno priznava užaljenost na Twitterju, toda vse skupaj je nonšalantno ukradel iz preteklega programa britanske televizije BBC, kjer so do leta 2003 predvajali skoraj identično oddajo z naslovom Guess Who is Coming to Dinner?, ki jo je vodila Anne Robinson. Na format britanske oddaje je Kranjc cepil še nekaj domačih scen iz Hri-bara in bivše nedeljske oddaje TLP ter se v špico podpisal tudi kot avtor formata.
Prejšnji teden sem začel še raziskovati, ali je Krajnc za ukradeni format celo dodatno plačan, ampak na RTV Slovenija uradno zatrjujejo, da ne. Menda dobiva "samo" svojo redno plačo. In tako je Bojan Krajnc v nedeljo popoldne pomagal zrežirati tudi svoje malo maščevanje ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Katarine Kresal zoran janković Bojan Krajnc Vanja Vardjan Janez Lombergar Sebastjan Jeretič Anje Tomažin Križnik Marko Crnkovičem Gorana Klemenčiča RTV blamaža Anne Robinson

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kuharska oddaja Katarine Kresal odmeva. Eni pravijo, to je bilo plačano!