objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 22. februar 2012 ob 06:45

Nova Slovenija in SDS že dogovorjeni. Mojca Kucler Dolinar gre za županjo
Janševa SDS bo na volitvah za ljubljansko županjo podprla Mojco Kucler Dolinar, v zameno pa pričakujejo podporo Nove Slovenije njihovemu predsedniškemu kandidatu Milanu Zveru
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Mojca Kucler Dolinar, ljubljanska mestna svetnica Nove Slovenije in nekdanja ministrica za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, bo kandidatka za županjo Ljubljane vsaj dveh političnih strank, NSi in Janševe SDS, nam je včeraj neuradno potrdilo več politikov iz obeh strank. Mojco Kucler Dolinar je minuli ponedeljek zvečer kot uradno kandidatko nominiral izvršilni odbor NSi, dogovor o načelni podpori SDS pa sta že dosegla predsednica NSi Ljudmila Novak in prvak SDS Janez Janša.
Po naših informacijah je možno, da bi Mojco Kucler Dolinar podprli še dve stranki, Slovenska ljudska stranka in Državljanska lista Gregorja Viranta, torej vladna koalicija (to bi se tudi spodobilo, pravi eden od vidnih politikov Nove Slovenije), brez stranke DeSUS, ki bo najverjetneje podprla župansko kandidaturo Zorana Jankovića. Zaradi pogajanj z ljudsko stranko in Virantovo listo bo kandidatura Mojce Kucler Dolinar uradno objavljena šele zadnji dan izteka roka za vložitev županskih kandidatur. Pridobivanje podpore in pripravo kandidature vodita kandidatka sama in predsednik lokalnega odbora SDS Dragutin Mate. Spomnimo, nadomestne volitve ljubljanskega župana oziroma županje bodo 25. marca.
Se pa utegne zaplesti pri Virantovi listi, predvsem zaradi referenduma o novem družinskem zakoniku (referendum bo na isti dan kot županske volitve v Ljubljani), kjer je Državljanska lista Gregorja Viranta na drugem bregu kot Mojca Kucler Dolinar in njena stranka Nova Slovenija.
Viri iz Nove Slovenije pa zanikajo govorice o rivalstvu med Ljudmilo Novak in Mojco Kucler Dolinar. Češ, dober volilni rezultat Kucler Dolinarjeve, ki ji nekateri na politični levici pravijo "nov klerikalni val," bi lahko povzročil hujše spore med obema političarkama. Ljudmila Novak se ne boji Kucler Dolinarjeve, sicer se ne bi strinjala z njeno kandidaturo, ki jo bo stranka tudi precej sofinancirala, trdi eden od naših sogovornikov iz NSi.
Spomnimo, na prejšnjih lokalnih volitvah leta 2010 je tedanja kandidatka NSi za ljubljansko županjo Mojca Kucler Dolinar dobila 8 odstotkov glasov. Kljub "zmenjeni" širši podpori desnosredinskih strank pa Mojca Kucler Dolinar kandidature in zmage Zorana Jankovića tudi tokrat skoraj ne more ogroziti. Po drugi strani, vsaj po naših informacijah, pa SDS pričakuje, da bo Nova Slovenija, v zameno za aktualno podporo SDS Mojci Kucler Dolinar, na jesenskih volitvah za predsednika republike podprla kandidata SDS Milana Zvera.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
mojca kucler dolinar Janševe ljudmila novak Zorana Jankovića Dragutin Mate Milana Zvera

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Nova Slovenija in SDS že dogovorjeni. Mojca Kucler Dolinar gre za županjo